P4 Norrbotten och fullsatta träningar

Skärmavbild 2018-04-12 kl. 15.16.47.png

Besök från p4 Norrbotten

Idag svängde Lena Callne förbi i studion och provade slåss. Du hör intervjun här, spola fram till 2.04:00 (som på bilden ovan) så är jag med. Annars är hela programmet värt att lyssna på för en Jokkmokksuppdatering – de körde runt i samhället hela förmiddagen och besökte olika verksamheter. Det var nära att jag åkte på en rak höger (kolla in deras instagram så förstår du) men annars var det kul med besök. 😉 

DSC_5263-01.jpeg

De hade hört ryktas om Norrbottens nyaste MMA-klubb och var sugna att spana in lokalerna. Igår var vi 21 pers på mattan som jobbade med nedtagningar, slagkombinationer och stående brottning. Tufft gäng och jag hör att de rapporterar en del träningsvärk idag… 

Nu ikväll är det istället Kundaliniyoga med lång meditation, och en kort hård MMA-fysträning efter det. Det är ett sant nöje att fylla den här studion med aktivitet! Det är bara måndagar-tisdagar vi håller fri för att kunna åka på träning i Gällivare så om någon har lust att hitta på något i studion de dagarna – hör av er. Det kan bli möjligt att hyra in sig framöver. 

DSC_5095.JPG

Om rädsla och risker

“This is SBG, you will be ok”

Så sa min coach Karl en gång för herrans massa år sen, medan han fortfarande levde och långt innan jag mötte honom – någon gång i uppbyggnaden av den världsomspännande klubben Straight Blast Gym International (SBGi). Nu använder de ofta den frasen i deras kommunikation och jag blir lika varm varje gång jag ser den. 

This is SBG, you will be ok.

Jag beskrev tidigare om hur rädd jag var när jag började träna MMA, och nu när vi är igång i Jokkmokk gör jag det jag kan för att avdramatisera det som jag uppfattade som läskigt med sporten. 

Ja, vi sparkar, slår, vi brottas och

ja det är en fullkontaktsport och

ja det är möjligt att du blir skadad och

ja om du fortsätter träna MMA kommer du hamna i situationer där någon slår mot (och kanske i) ditt ansikte.

Jag har haft massor av blåmärken, jag blöder näsblod då och då på träning, men fem år in med MMA har jag fortfarande inte skadat mig allvarligare än så på mattan. Så länge säkerheten går före egot är det ingen fara: när vi tränar så gör vi det för att själva bli bättre och hjälpa träningskompisarna att bli skickligare.

Den som kommer för att bevisa sig macho bli snabbt utklassad; få saker är så förödande för egot som att komma på så tekniskt krävande träningar som MMA. Här är det teknik som går före råstyrka, smart och effektiv träning för att bygga upp stabilitet framför att muskla sig igenom korta matcher. 

This is SBG, you will be ok. 

En så himla fin fras att minnas oavsett om en tränar på SBG eller en annan kampsportklubb i världen. Men nog om det. Dags att göra sig klar för kvällens action. Ses! 

IMG_20180406_145943_782.jpg