Stackars mig osv

0
71

DSC_5333.JPG

Ni vet de där tacksamhetsböckerna? Skriv tre grejer varje dag – skitlöjligt – well, 

jag har varit en gnällspik på sistone.

Jag skar fingret och har gått med förband i en vecka – konstant grimaserande, suckande, dramatiska stön så fort jag rört i något. När det väl började läka skadade jag foten och kunde inte stödja på den alls ledde det till en ny omgång tårar, ringa vårdguiden, och direkt katastroftänk att jag inte ska kunna jobba till veckan. (Imorse när jag vaknade var foten bra igen)

Tillochmed jag fattar ju att om jag nån gång ska skriva tacksamhetslistor så är det nu, för så här kan jag inte fortsätta. Efter jobbet igår gav jag mig själv en av de vackra små skrivböckerna som går att köpa i butiken, den enda med den där blekgröna färgen som känns som vatten och vår och vind. Glömde skriva i den såklart (…), men idag gjorde jag det enkelt för mig.

  • Tacksam för kaffe – alltid.
  • Våren var fin idag för jag hade tid att njuta av den utomhus.
  • Och nu går foten att stödja på.

Får se hur länge det här håller i sig, men banne mig jag är tacksam. 

Sjung ut, Sizzla! 

Sizzla – Praise ye Jah

Vardagen – tusan vad det går

Flera gånger i veckan kommer besked om leveranser, det är småpryttlar och rätt stora saker som ska ordnas: förvaring till utrustningen i studion, ordentliga timers, högtalare, allt av städgrejer och uppgradering av massagebänken, försäljningen rullar på i min lilla butik och det är dags att lägga en ny order innan sommaren är över oss – och på det kom killen på att installera diskmaskin, dra nya elledningar i källaren, det är vår och vardag och hur hinner ni andra med

Med så mycket att göra blir livet rätt enkelt. Äta sova jobba träna äta sova fortsätta göra undan grejer. Det här är inte tiden att ta stora beslut, inte tiden att dra upp strategier, analysera verksamheten: just nu handlar det bara om att kavla upp ärmarna och jobba på. 

Jag har ju valt mitt jobb helt själv så jag kan ärligt säga:

jag gillar det. 

Jag trivs med att vakna för en full arbetsdag, fortfarande lite sliten från gårdagen, se över kalendern och konstatera att det här har jag designat helt själv. Jag har bestämt hur många timmar som går till massage, vad vi ska göra på yoga och träning, om jag ägnar de soliga timmarna till admin eller använder en stund av den tiden att vara ute med hunden istället. Det är mycket nu, men vi bygger upp något helt nytt i Jokkmokk och det gäller att göra det ordentligt.

DSC_5292.JPG

Ja, och maten då

Livet blir också enkelt så här eftersom jag inte behöver fundera vad jag ska lägga tid eller energi på: det ger sig själv varje dag. Men det finns en sak som jag behöver förändra och det är maten. Det är över ett år sen som min mentor fick mig att inse att jag behöver äta mer än jag gör. Jag försökte den lätta vägen med att smyga in mer energi i maten genom grädde, smör, jordnötssmör, nötter, äta oftare och äta mer men det jag har gjort räcker inte på långa vägar.

För några veckor sedan bunkrade vi på oss ordentliga matlådor och beslöt oss för att nu är det bara att laga ordentligt med mat så vi alltid har färdigt i frysen….

men vi har inte kommit helt dit än.

Här var kvällsmaten igår: 

DSC_5331.JPG

Om någon av er som läser det här lägger på vikt nu: hur gör ni det?

Jag är tacksam för tips!

 

Ps. jag klarar inte av att trycka ägg. Ett om dagen, sen har jag fått nog.

Ps 2. Alla köpta bars går helt bort.

Ps 3. Likaså de flesta drycker utom gainomax och det är knappt jag pallar den heller. 

Ps 4. Sorry att jag är så petig.