Gotland Gratistidning utökar med familjeannonsering

Gotland Gratistidning inleder nu ett samarbete med de ledande systemen för hantering av dödsannonser. Fotograf: John Norrby, MEDIA2U.se.

En döds­annons i dagstidningen innebär en hög kostnad, samtidigt som det saknats andra alternativ. Nu börjar Gotland Gratistidning samarbeta med alla begravningsbyråer för att erbjuda tjänsten.

– Vi når dels ut till många fler hushåll med vår tidning, dels kan vi sänka priset jämfört med dagstidningarna, säger Roine Söderlind på ­Gotland Gratistidning.

Roine Söderlind ­berättar att han ofta får höra att priserna på dödsannonser fortsatt öka, trots att dags­tidningarna, som snudd på haft monopol på annonseringen, minskar i upplaga.

– Det rimmar så klart illa med att färre och färre ser annonsen, samtidigt som priset går upp, säger Roine Söderlind.

Gotland Gratistidning har nästan tre gånger så stor upplaga på Gotland, jämfört med dagstidningarna.

– Meningen med en dödsannons är ju att förmedla att ens an­höriga gått bort. Då är det viktigt att så många som möjligt ser den, sam­tidigt som vi ser att vi kan sänka ­kostnaden, säger Roine ­Söderlind.

Gotland Gratistidning inleder nu ett samarbete med de ledande systemen för hantering av dödsannonser, vilket innebär att begravningsbyråerna inte behöver ändra sina rutiner.

– Begravnings­byråerna är glada att kunna erbjuda ett alternativ för ­annonserna till sina ­kunder. Vi tror att det här är en tjänst som kommer att uppskattas av många, säger Roine Söderlind.

I och med att döds­annonseringen införs kommer också en familje­sida ta plats i tidningen, där det även går att införa tack- och grattis­annonser.

Källa: Gotland Gratistidning

Föregående artikelHemestra i Norrbotten
Nästa artikelLuleå- och Norrbotten Gratistidning utökar med familjeannonsering