Boden Hockey vs. Köping HC och Borlänge HF – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Dags för möte med nya motståndare. Nu på lördag stundar alltså en match mot helt nytt motstånd.

Köping HC står för motståndet i helgens första av två matcher. Köping slutade på 4:e plats i den Västra serien med 9 segrar efter ordinarie tid, 7 oavgjorda matcher varav man lyckades ta extrapoängen i 3 av dessa, och 6 förluster efter ordinarie tid. Totalt lyckades laget skrapa ihop 37 poäng, hela 23 poäng bakom 1:an Borlänge. Detta att jämföra med 4:an i Norra serien, Östersund som skrapade ihop 39 poäng på 11 segrar efter ordinarie tid, 12 poäng mindre än seriesegraren Piteå. Om detta betyder att den Norra serien var jämnare och tuffare eller bara att Borlänge som vann Västra var så mycket bättre än övriga i serien återstår att se.

Köping öppnade AllEttan med en ”skräll” och körde över sin seriekollega och seriesegrare från Västra serien Borlänge med klara 2-6 på bortaplan, något som fick en av de förhandstippade favoriterna att klia sig i huvudet och undra vad tusan som hände. Men segerns sötma skulle dock bara vara 1 dag för när lagen möttes igen efter en vilodag så var Borlänge återigen storleken större än lilla Köping som fick se sig besegrade med 1-5. Noterbart är ändå att Köping verkar kunna göra mål, då laget petat in 74 baljor under hösten, lika många som Boden och 10 mål fler än exempelvis Kalix.

Borlänges start var alltså inte värdig en så pass överlägsen seriesegrare som de ändå var, stortorsk i första matchen, för att sedan studsa tillbaka och vinna den andra . Enligt mig så skulle laget ha vunnit båda dessa matcher, och om förlusten berodde på underskattning eller för mycket julmat i magarna låter jag vara osagt men laget har således ”bara” 3 poäng i dagsläget och deras nästa match kommer bli betydligt tuffare och lite mer av en värdemätare än Köping, då man på lördag möter Norra seriens 2:a, Kalix.

Känslan från ifjol var att Borlänge hade ett relativt stort och tungt lag jämfört med Boden, och jämför man lagens snittlängd och vikt så stämmer den känslan. Noterbart är att laget från väster som även de kallas BHF har ett ännu större och tyngre lag i år. I snitt är man nästan 3.5 cm längre och 1.5 kg tyngre än Boden, dock så har de ett betydligt yngre lag (drygt 2 år i snitt) och en sådan sak brukar oftast betyda mer när det väl kommer till kritan än just storleken. Förhoppningsvis så kommer Bodens snabbhet, hårdhet och rutin att få det andra ”BHF” på fall. Det gäller att komma ihåg vad det är som gör oss bra säger, huvudtränare Robert “Nobbe” Nordberg.

Boden har verkligen fått en smakstart på AllEttan med 2 raka segrar mot antagonisten Kalix och har genom det skaffat sig ett mycket fint utgångsläge inför fortsättningen. Man skulle kunna tro att ledningen i Boden borde vara nöjda, men icke. Laget har förstärkt både forwardssidan och backsidan för att kunna ta sig ännu längre än i fjol. Detta genom Simon Cederborg Nilsson och Henri Auvinen. Den sistnämnde är årets supporterspelare, med meriter som juniorlandslagsspel för Finland samt ett SM-Liiga Guld.

Och nu är då frågan, kommer någon av dessa två nyförvärv göra debut redan i helgen eller inte? Svaret på den frågan är självklart, självklart kommer de göra debut redan på Lördag mot Köping borta. Dock skall noteras att Per Ledin är hemma och kurerar sjukdom, samt att Johan Ceder inte heller spelar då han drabbades av hjärnskakning i hemmamatchen nu senast mot Kalix när han fick en totalt onödig armbågstackling av en frustrerad Kalixspelare som redan hade en avvaktande utvisning på sig.

Se även en intervju med supporterspelaren Henri Auvinen här:

Lördag kl 16.00 släpps pucken i Köpings ishall, matchen kan du se här:
Köping HC – Boden Hockey
Söndag kl 16.00 släpps sedan pucken i Borlänge Ishall och den matchen kan du se här:
Borlänge HF – Boden Hockey

Foto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden