Övertidsseger mot favorittippade Borlänge HF!

Boden Hockey vann, som bekant, lördagens match mot Köping HC med 5-3. Den matchen kan du läsa mer om här. Under söndagen väntade återigen match på bortais, denna gång mot favorittippade Borlänge HF – HockeyEttan Västras grundseriesegrare. 

Första perioden var en jämn historia, med ett spel som svängde fram och tillbaka. Tiden 15.28 hittar Borlänges Christoffer Jansson fram till Jacob Thors som i sin tur hittar nätmaskorna och ser till att hemmalaget tar ledning med 1-0. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Andra perioden började med mycket spel i Bodens försvarszon, men Bodens försvar med Oskar Sehlstedt i spetsen lyckas fortsatt hålla Borlänge från riktigt farliga målchanser. Efter ca 6 minuter spelade i den andra perioden trampar Boden igång, och spelet håller då istället mycket till i Borlänges försvarszon, där Boden etablerar ordentligt tryck och Borlänge stressas fram till en utvisning tiden 7.53.

Boden lyckas etablera tryck ju längre powerplay-spelet går, men lyckas inte få in pucken bakom Henrik Edström i Borlängemålet. Istället tiden 13.12 är det dags för Borlänge att spela i numerärt överläge – en spelform som de visat sig vara riktigt vassa i, då de inför matchen hade gjort mål på 4 av 6 försök. De skapar direkt två vassa chanser, men Sehlstedt storspelar!

Tiden 18.41 i andra perioden åker Bodens Fredrik Bergdahl och Borlänges Markus Persson ut för varsin utvisning och 4 mot 4-spel väntade. En spelform som såg ut att passa Boden bäst! Med 6 sekunder kvar av perioden hittar Lucas Hedlund fint fram till Jesper Ylivainio som glider in framför kassen från sidan och sprättar dit pucken med en backhand, till ställningen 1-1!

Tredje perioden började som andra perioden slutade, i spel 4 mot 4. De första 4 minuterna i den tredje perioden håller spelet mestadels till i Bodens offensiva zon, med några uppstickare från Borlänge som Boden reder ut bra.

Boden drabbas sedan av 2 utvisningar några minuter mellan varandra – något som gav Borlänge vind i seglen och de lyckades etablera tryck. Boden spelar uppoffrande, slänger sig, täcker skott och skickar ut pucken gång på gång samtidigt som Sehlstedt står för några svettiga räddningar.

Men så med drygt 5 minuter kvar att spela så sätter Borlänges Markus Persson 2-1-pucken i spel 5 mot 4 för hemmalaget. Skulle det bli slutresultatet? Icket! Boden Hockey kavlar upp ärmarna istället för att tappa hakan och sätter kvitteringspucken med 3 minuter och 3 sekunder kvar att spela! Det är Tommy Wargh som håller inne ett skott, fintar ner en Borlängespelare och skjuter sedan varpå pucken fastnar lite i Borlängetäcket. Där finns ingen mindre än kapten Petter Sundqvist som tar hand om pucken och ser till att den hamnar bakom Edström i Borlängekassen.

17 sekunder (!) senare sitter även 3-2 till Boden genom Viktor Sandberg. Domaren väljer att döma bort det, dömer istället utvisning på en Bodenspelare för interference och hemmalaget får istället ett gyllene läge att avgöra matchen i numerärt överläge.

Men så skulle det inte bli. Boden kämpar, sliter och avvärjer återigen Borlänges powerplay bra. Med 49 sekunder åker då istället Borlänge ut för ett lagstraff med för många spelare på isen. Det är då riktigt nära att 3-2 sitter för Bodenspelarna redan i ordinarie tid. Istället ljuder hesa Fredrik och Boden avgör i spel 4 mot 3 när övertidsperioden är 55 sekunder ung. Avgörandet sitter genom att Christian Nyman passar till Max Pålholm, som i sin tur hittar Jesper Ylivainio som klipper till.

En riktigt spännande och jämn match var till ända. Boden Hockey genomför matchen med en riktig kämpar- och laginsats och ser till att ta med sig 5 av 6 möjliga poäng under helgens bortaturné!

Det innebär att man just nu ligger 2a i AllEttan Norra med 11 inspelade poäng, tätt bakom Väsby som leder serien med 13 poäng men med en match mer spelad. Vad passar då bättre än att det är just Väsby som kommer till Björknäshallen redan på lördag?

I helgen vankas det alltså superhelg i vår hemmaborg Björknäshallen, med seriefinal och fri entré för alla tjejer! Varmt välkomna!

 

Borlänge HF – Boden Hockey 2-3 OT
(1-0, 1-1, 1-1, 0-1)

Målskyttar Boden Hockey: Jesper Ylivainio x2, Petter Sundqvist
Målskyttar Borlänge HF: Markus Persson, Jacob Thor

Skott: 24-22 (5-7, 9-5, 10-9, 0-1)
Utvisningar Bodens HF: 7×2 Borlänge HF: 5×2 + 10
Domare: Hampus Springare
Publik: 525 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm