Armécupen 2019 – Slaget om Norrland – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

En av Sveriges populäraste cuper för ungdomar födda 2004 (U15) har genomförts i Björknäshallen under helgen.

10 lag hade lyckats få en plats, där Norrbotten representerades av Boden Hockey, Luleå HF, Sunderbyn SK, Piteå HC, Kiruna IF och Kalix UHC. Från Rovaniemi deltog Napapiirin Pantterit och från övriga Sverige kom Team Lappland, Wings HC och Örnsköldsvik SK. Det har varit mycket folk och rörelse i hallarna hela helgen med en härlig stämning som har präglat hela arrangemanget.

Lagen var indelade i två grupper och matcherna spelas 2×20 minuter (även i slutspelet). Spolning mellan matcherna (ej i pauserna).

Efter söndagens avslutande matcher stod Luleå hockey som segrare efter att ha slagit Wings HC och tredjeplatsen gick till Kiruna IF sedan de besegrat Napapiirin Pantterit. Stort grattis till Luleå HF!

Anette Koivuniemi, Kiruna IF (saxat från Facebookgruppen Norrhockey)
– Vi vill rikta ett stort TACK till Boden Hockey för ett klockrent arrangemang av anrika Armécupen. Ett fantastiskt gäng U15 – spelare från Stockholm i söder till Kiruna i norr kryddat med ett starkt lag från Finland har gett järnet i 3 dagar – allt har flytit på med matchtider, mat, transporter etc.

Robert Jonsson, cupgeneral Armécupen 2019
– Schysst spel mellan lagen med ömsesidig respekt, något som är viktigt. Vi känner vi oss nöjda med vår egen insats. Jag upplever att spelarna har roligt och det är viktigt, då funkar också lagen bra. Kul med långväga gäster och att få möta lag som normalt inte möts. Något som är extra kul är domarutbildningen som sker parallellt med cupen, en fantastisk möjlighet för domare från hela Sverige att utvecklas tillsammans med oss.

Resultat:
1. Luleå HF
2. Wings HC
3. Kiruna IF
4. Napapiirin Pantterit
5. Sunderbyn SK
6. Boden Hockey
7. Team Lappland
8. Örnsköldsvik SK
9. Kalix UHC
10. Piteå

Skribent: Thomas Regemalm

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden