Inför matchen: Boden Hockey vs. Väsby IK HK

Det går inte att säga emot att Boden Hockey har haft en riktig superstart i AllEttan. Med 4 matcher spelade har man vunnit samtliga och nu till helgen hoppas man förlänga den sviten, då Boden under lördagen tar emot serieledande Väsby IK HK följt av att Enköpings SK HK gästar Björknäshallen under söndagen. 

Vi börjar med att fokusera på lördagens match och motstånd – Väsby IK HK. En match som är en tidig seriefinal, då Boden Hockey har två matcher mindre spelade än serieledande Väsby och ligger endast 2 poäng bakom.

Väsby spelade innan jul i HockeyEttan Östra och placerade sig i sin grundserie, precis som Boden, på en tredjeplats men har också överraskat i inledningen av AllEttan. Med 6 matcher spelade har de endast en förlust på ordinarie tid. Den förlusten kom i onsdags mot storfavoriten Borlänge HF. Väsby har bland annat besegrat Piteå HC i ordinarie tid och tagit en poäng mot Hudiksvalls HC, som också är två av seriefavoriterna.

Boden Hockey kommer säkerligen komma med ett gott självförtroende till denna match, efter den fina starten på serien. Fortsätter man med sin krigaranda och kämpar in i det sista, så finns det stora chanser att det går vägen även i denna match.

Man har märkt att övriga lag i serien har haft det riktigt svårt då Boden med sin höga press och tuffa spel verkligen har lyckats få motståndaren “ur balans” och styra matchen dit de vill. Det blir intressant att se hur Väsby kommer ta sig an hemmalaget, vilket återstår att se på lördag, med nedsläpp kl 16.00.

Hemsidan tog sig ett snack med #8 Lucas Hedlund inför matchen:

Tjena Lucas!
Två inledande vinster mot Kalix HC och nu senast även mot Köping HC och Borlänge HF. En riktig toppenstart av er må man säga! Kan du summera lite av matcherna som gått och ge din syn på varför det har gått så bra för er?
Ja, det har varit lite upp och ned faktiskt. Vi har några riktigt bra perioder men även perioder där vi är ganska missnöjda. Överlag är vi inte nöjda, men såklart är 4 inledande vinster på 4 matcher bra och något vi ska bygga vidare på! Det är det hårda jobbet, att vi åker mycket skridskor och gör det jobbigt för motståndaren som har gett oss utdelning.

Nu är det ju dags igen för dubbelmöte i helgen. Hur är stämningen i truppen just nu?
Den är bra, precis som jag alltid tycker att den är!

Nu är ju Väsby en ny motståndare, men vad vet vi om dem?
Väldigt lite, men det jag har hört är att de är ett riktigt bra lag, så det blir en väldigt tuff match.

Vad skulle du säga blir nyckeln för ännu en vinst?
Fortsätta som vi har gjort tidigare men behålla fokus och intensiteten i tre perioder. Det gäller även att hålla oss ifrån utvisningsbåset. Många tuffa matcher avgörs i special teams.

Sist men inte minst. Har du någon hälsning till Bodensupportrarna?
Tack för ert stöd, ni är grymma! Jag hoppas att ni fortsätter att komma och stötta oss resten av säsongen.

Boden Hockey behöver allt stöd de kan få nu i AllEttan, som bekant är det första steget i kvalet mot Allsvenskan. Så se till att ta med er alla ni känner och kom till Björknäshallen, både på lördag och på söndag, den här helgen ska sent glömmas! Kom även ihåg att under helgens matcher går alla tjejer in helt gratis!

Se till att komma i god tid ifall du vill undvika den långa köbildning som uppstod i senaste hemmamatchen, samt för att säkra en bra plats!

Skribent: Kristian Nilsson
Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm