Boden Hockey åter i serieledning! – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Två dagar senare var det dags för ny match, mot samma motstånd och denna gång på hemmaplan inför en fantastisk hemmapublik på 1724 personer.

Båda lagen visade direkt att de var på spelhumör och publiken fick se några vassa målchanser bland annat från hemmalagets Jesper Ylivainio och Per Ledin i numerärt överläge. Det dröjde dock till i slutskedet av perioden innan vi fick se första pucken i nät. Det var också i numerärt överläge, och det var ingen mindre än Per Ledin som var starkast framför kassen och såg till att pucken hamnade bakom Albin Ström i bortakassen.

I andra perioden fick Boden chans i spel 5 mot 3 och satte pucken snyggt till ställningen 2-0, med Jesper Ylivainio sist på pucken, fint framspelad av Christian Nyman. I efterföljande 5 mot 4-spel hittade även lagkaptenen Petter “Sunken” Sundqvist nätet bakom bortakeepern och satte 3-0 till hemmalaget.

Sedan var det Piteås tur att få prova på 5 mot 3-spel, men Boden kämpade och slet och resultatet 3-0 stod sig perioden ut. Vid det här laget var det minst sagt “Fördel Boden”.

I tredje perioden blev vi istället påminda om den gamla klyschan “det finns inget svårare läge i ishockey än att leda med 3-0”. Piteå chockstartade perioden genom att reducera till 3-1 efter endast 44 sekunder spelade. Även det målet i numerärt överläge. Knappt 5 minuter senare sitter även 3-2. Det var alltså åter nerv i matchen.

Tidigare möten mellan lagen har allt som oftast varit jämna, om inte spelmässigt, så åtminstone resultatmässigt. Ett derby är alltid ett derby. Ikväll var inget undantag. Med knappt 1 och en halv minut kvar att spela plockar Piteå målvakten för att spela 6 mot 5. I den spelformen sätter de kvitteringspucken och det var förlängning att vänta i Björknäshallen.

Spelet böljade en aning fram och tillbaka i förlängningsperioden, men det krävs till slut straffar för att skilja derbyrivalerna åt. I straffläggningen räddar målvaktsgiganten Oskar Sehlstedt samtliga straffar, samtidigt som Jesper Juntto skickligt sätter sin straff och Boden vinner till slut med 4-3.

Återigen en spännande och nervkittlande match var till ända. Publiken bjöds på frilägen och 2 mot 1-lägen åt båda hållen, med två bra målvakter som stod på huvudet några gånger. Om än det nog var många som känner en bitter eftersmak i munnen så var det minst sagt en underhållande match och Boden gick trots allt segrande ur även denna strid.

Sanningen är den att Boden inte har förlorat på full tid sedan den 21 oktober, dvs 21 matcher sedan. Ikväll blev det också en seger och 2 poäng. Det innebär i sin tur att Boden nu gick upp i serieledning, igen!


Kvällens matchsponsor JBL Advokater utsåg bästa spelare i båda lagen – Bodens #35 Oskar Sehlstedt och Piteås #25 Linus Hedman. Foto: Christer Hägglund

I helgen åker våra hockeykrigare på bortaturné för att ta sig an Väsby IK HK och Enköpings SK HK. Sedan är det dags för hemmamatch mot Vännäs HC om en vecka, onsdag 6 februari kl 19.00. Hoppas att vi ses då och stöttar vårt hemmalag mot ytterligare en seger i den fortsatta kampen i kvalet mot Allsvenskan.

Boden Hockey – Piteå HC 4-3
(1-0, 2-0, 0-3, 0-0, 1-0)

Målskyttar Boden Hockey: Per Ledin, Jesper Ylivainio, Petter Sundqvist, Jesper Juntto
Målskyttar Piteå HC: Erik Wikgren, Linus Hedman, Carl Becker
Skott: 41-27 (11-10, 17-6, 10-8, 2-3, 1-0)
Utvisningar BHF: 6×2  PHC: 8×2
Domare: Thomas Öberg
Publik: 1724 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden