Boden Hockey vs. Piteå HC – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Äntligen derby på hemmaplan igen!

Lagen möttes som bekant senast i måndags, där Boden gick segrande ur bataljen när Anton Toolanen satte 5-4 i förlängningsperioden. Innan dess hade de 1607 personerna på läktaren bjudits på en fartfylld, jämn och extremt spännande match.

Det var nämligen så att Boden först tog ledningen med 0-1 tidigt i första perioden, sedan svängde det till 2-1 och när andra perioden var färdigspelad stod det 2-3. Med knappt 2 minuter kvar av ordinarie matchtid satte Piteå 4-3. Vårt Boden visade, som så många gånger förr, en enorm lagmoral och krigade in 4-4 med 44 sekunder kvar och avgjorde alltså sedan i förlängningsperioden.

Det finns alla anledningar att tro att det kommer att bli en lika spännande match ikväll, med derbykänslor, underhållande ishockey och härlig stämning på läktaren.

För Bodens del var det 5 olika målskyttar som stod för var sin fullträff i måndags, medan i Piteå var det Carl Becker som hittade nät 3 gånger och Marcus Sandström 1 gång. Piteås förstakedja är sylvass, men känslan från i måndags är att Boden krigar och visar större vilja som lag.

Piteå kommer alldeles säkert till Björknäshallen taggade till tänderna och med en revanschlust som heter duga. Det är en viktig match, inte bara för dem, utan även får vårt hemmalag. Vid vinst idag tar Boden tillbaka serieledningen, då Östersunds IK har smugit förbi i tabellstriden, medan Boden hade spelledigt förra veckan.

Ikväll hoppas vi att så många som möjligt kommer till Björknäshallen för att stötta sitt hemmalag, vara med och slåss om publikrekordet och tillsammans visa att det är vi, tillsammans, som är Boden – Ett lag – En stad – En dröm.


Och du, glöm inte att ta med dig hjälmen för att vinna fina bonuspriser. I förra hemmamatchen vann två glada herrar varsitt presentkort på Strajk Alley för 500 kr. Hemmamatchen innan var det två lyckliga vinnare som vann varsitt presentkort för samma summa på Elon/Vidars.

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden