Stabil seger mot Vännäs HC

Ikväll spelade våra Boden Hockey-krigare den femte matchen på tio dagar. Denna gång på hemmaplan och som alltid inför en fantastisk hemmapublik. 

Tidigt i första perioden drabbas Boden av en utvisning, men hemmalaget visar vilja och lagmoral och klarar av spelet i numerärt underläge bra. När vi åter var 5 man på banan för båda lagen trampar Boden igång tempot direkt och tiden 04.28 får vi se kvällens första mål. Det är Christian Nyman som hittar fram till Sebastian Harila framför mål som distinkt trycker dit pucken till 1-0.

Tiden 13.23 får Boden chansen i numerärt överläge för första gången den här matchen. Redstorm börjar direkt med hejaramsan “nu blir det må-ål” och så blev det. Det krävdes endast 3 sekunder för Jesper Ylivainio att hitta nätet bakom Marcus Evertsson i bortakassen. När hesa Fredrik ljuder för första periodpaus står det 2-0 på resultattavlan.

I andra perioden lyckas Vännäs reducera i spel i numerärt överläge, men sedan i tredje perioden gör hemmalaget först 3-1 när Per Ledin är starkast framför kassen. Sedan passar Jesper Ylivainio snyggt fram till Anton Toolanen som lika snyggt lägger in pucken till 4-1. Ett resultat som stod sig till slutsignalen.

Det blev alltså den femte segern på tio dagar och Boden har nu tagit poäng i samtliga 14 matcher som spelats i årets AllEtta. Återigen var det en enorm laginsats av vår lagmaskin, framburen av hemmapubliken, som bäddade för en seger, med ett enormt slit över hela banan och en storspelande målvakt.


Kvällens matchsponsor Bodens Fastighetsägare, här representerad av Dennis Wikstén, delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Vännäs #19 Petter Segersten och Bodens #97 Per Ledin. 

I helgen är det dags för de två sista hemmamatcherna i AllEttan. Då bjuder våra fantastiska partners på fri entré! Nu skapar vi en fantastisk hockeyhelg tillsammans i Björknäshallen!

Boden Hockey – Vännäs HC 4-1
(2-0, 0-1, 2-0)

Målskyttar Boden Hockey: Sebastian Harila, Jesper Ylivainio, Per Ledin, Anton Toolanen
Målskyttar Vännäs HC: Daniel Spigerhäll
Skott: 29-27 (7-8, 11-7, 11-12)
Utvisningar BHF: 6×2  VHC: 7×2
Domare: Michael Hägg
Publik: 1179 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm