Boden Hockey vs. Borlänge HF – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Idag spelas sista hemmamatchen i AllEttan Norra i vår hemmaborg och våra partners bjuder återigen på fri entré! Det är sista chansen att komma och heja fram hemmalaget i det här första steget i kvalet mot Allsvenskan. Det är således även sista chansen att TILLSAMMANS vara med och slåss om publikrekordet på 1972 personer som just nu innehas av Troja/Ljungby som spelade i Allsvenskan så sent som ifjol.

Vårt hemmalag bara fortsätter att vinna och vinna. Igår förlängde man poängsviten till 25 matcher i rad och man leder nu återigen serien! Östersund ligger tätt bakom och jagar. De har i skrivande stund 2 poäng mindre och en match mindre spelad. Varje poäng, varje match och varje mål är viktig inför det fortsatta kvalet mot Allsvenskan. Det kan du läsa mer om här.

Vi kommer senast från en straffvinst mot Köping HC och det trots att vi saknade många viktiga spelare så som Oskar Sehlstedt, Markus Magnusson, Christian Nyman, Alfons Nordberg och Christian Pettersson. Men vi visar återigen en enorm lagmoral och vinnarmentalitet. Vi spelar som ett LAG där ALLA är med och bidrar. Carl-David Almqvist exempelvis, klev in och räddade 4 av 5 straffar, och Johan Ceder spelade på Christian Nymans plats och stod för en 1+2-meny.

Borlänge vann sin grundserie – HockeyEttan Västra – på ett formidabelt sätt med endast 2 förluster, varav en var på straffar. De klev därför in i AllEttan som en av storfavoriterna. Våra hockeykrigare har gått lite under radarn i förhandstippningarna och har sedan med full kraft, energi och engagemang visat hela hockeysverige att man är enormt svårslagna och i allra högsta grad har i toppen av tabellen att göra. Inför dagens match hittar vi som sagt Boden i serieledning och Borlänge på en sjätteplats.

Men Borlänge är inte att underskatta även om det har gått lite knackigare än vad många trodde. De vann gårdagens match på bortais mot Kalix med klara 0-3, där Markus Persson stod för samtliga 3 mål. Han är en spelare att se upp med då han leder skytteligan med 15 fullträffar. Men vi spelar som sagt som ett lag, vår Jesper Ylivainio leder poängligan, och där har vi flest spelare med av alla lagen – hela 6 st, medan Borlänge har 2 spelare med.

Senast lagen möttes var det vi som krigade, kämpade och slet, och rättvist både kvitterade i slutskedet av matchen och sedan också såg till att avgöra matchen på förlängning.

Det kommer onekligen bli en spännande drabbning i Björknäshallen idag, mellan två riktigt bra lag. Pallra dig dit och ta med dig kompisarna, så ser vi TILLSAMMANS till att bära vårt hemmalag mot ytterligare en vinst och visar samtidigt att vi vill vara med och slåss om publikrekordet. Om alla som var på matchen igår tar med en kompis, så slår vi publikrekordet med råge. 

“Vi är tillbaka!”, men vi nöjer oss inte där. TILLSAMMANS mot Allsvenskan!

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden