2018 års landsbygds kommun i Norrbottens län är nu utsedd. . En jury har utsett …

2018 års landsbygds kommun i Norrbottens län är nu utsedd.
.
En jury har utsett Bodens kommun till 2018 års Landsbygdskommun i Norrbotten. Den officiella prisutdelningen kommer att ske vid Hela Sverige ska leva Norrbottens årsmöte 20190428 på plats i Bodens kommun. Detta pris är ett vandringspris och dessutom kommer föreningen att lägga sina flesta publika arrangemang under 2019 till kommunen.
.
– Det är jätteroligt att vårt arbete uppmärksammas och vi har en del projekt på gång i Harads och Unbyn, säger Leif Engström, landsbygdsstrateg på Bodens kommun.
.
Hela Sverige ska leva Norrbotten kommer även att nominera Bodens kommun till Riksorganisationen Hela Sverige ska levas pris Sveriges landsbygdskommun 2019.
.
Motivering
Boden har varit den kommun som på ett långsiktigt sätt investerat i landsbygden med medel och kunskap, byggt upp ett stort förtroende i hela länet och Sverige sen 2012 då de vann Ullbaggen för Sveriges bästa landsbygdsprojekt. Boden fortsätter att investerar i landsbygden som är så viktig för kommuns totala attraktionskraft.
.
– Vi vill samtliga i juryn gratulera Bodens kommun till ovanstående pris och önska lycka till i det fortsatta arbetet, säger Lars Bergström ordförande i Hela Sverige ska leva Norrbotten.

@helasverigeskaleva
#bodenskommun #helasverigeskalevanorrbotten #landsbygd #landsbygdskommun

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot bodenskommun

Källa: Bodens kommun, Boden