Nova Industri får Ny ägare och VD

Patrik Larsson, Ny VD Nova Industri AB.

Koncernen Aulis i Norr AB går in som majoritetsägare i det anrika verkstadsföretaget Nova Industri med verksamhet i Kalix och Boden. Aulis ägs idag av Camilla Lindmark tillika styrelseordförande i Expandera i Norrbotten.

Patrik Larsson från Aulis går in som VD i Nova Industri

– Aulis kommer att vara en långsiktig ägare och som tror på Nova Industri, ett företag med stor kompetens och starka kunder. Nova Industri har alla förutsättningar för att vara en långsiktig aktör, inte bara för vår viktiga basindustri utan även för små och medelstora företag som har behov av snabb och kostnadseffektiv service. Vi ser verkligen fram mot att ta NOVA in i en ny intressant fas, säger Patrik Larsson

– Aulis är ett företag som kommer tillföra mycket till Nova Industri – inte minst genom engagemang, finansiering och kompetens. Vi är väldigt glada över att få in en Norrbottnisk långsiktig partner i bolaget, säger Peter Nilsson Sandlund, delägare i Nova Industri via Ponto AB.

– Nova Industri har på kort tid utvecklats till att bli en komplett leverantör av mekaniska tjänster. Efter att Nova Industri i somras tagit över driften av Berglunds Rostfria, kan Nova Industri erbjuda helhetslösningar, i en spännande bransch med många växande företag och blir med detta en viktig pusselbit för basindustrin i Norrbotten” säger Peter Nilsson Sandlund.

Aulis i Norr har arbetat inom entreprenad- och fastighetsbranschen i många år och har gedigen erfarenhet som projektledare i byggbranschen. Ett samarbete mellan Aulis och Nova Industri kommer gynna båda parter, avslutar Patrik Larsson.

Källa: Nova Industri