Boden Hockey vs. Huddinge IK – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Då är det äntligen dags igen. 3 veckors väntan och vila för laget är över, och valet vilket lag vi ska möta är gjort. Huddinge står som bekant för motståndet, och är ikväll hemmalag då Boden reser ner och gästar Björkängshallen i den första av två, eller eventuellt tre matcher.

Huddinge har ett relativt ”nytt” lag för den här säsongen med en hel del nya spelare. I den Östra grundserien före jul slutade man på en andra plats bakom Hudiksvall med 50 inspelade poäng och en målskillnad på +43. I den södra Allettan gick det dock desto tyngre, då man på 18 matcher skrapade ihop 26 poäng med +8 i målskillnad. Det innebar en sjätteplats i tabellen och play off 1 väntade.

I play off 1 väntade nykomlingen Kalmar HC, den serien vann man med 2-1 i matcher efter 3 riktigt jämna bataljer. Därefter i play off 2 väntade Borlänge HF. Likt som i play off 1 vann Huddinge serien med 2-1 i matcher, och har nu visat att man verkligen inte är ett lag att räkna bort. Huddinge har imponerat mer och mer och man kommer in i play off 3 med ett gott självförtroende.

Boden Hockey har än så länge haft en succésäsong då seriesegern av Allettan norra innebar en direktplats till play off 3. Det innebar också att man fick välja motståndare. Valet stod emellan Vimmerby, Hudiksvall och Huddinge. Där blev då valet, som tidigare nämt, Huddinge.

Det blir en intressant matchserie då Boden möter ett lag man inte tidigare mött. 3 veckor utan match kan kanske också kännas lite oroande, men laget har tränat på bra, vilat upp sig och repat sig från skador. Hela laget är alltså tillgängligt och är mer än redo att ge sig in i hetluften ikväll!

Kvällens match kan du se hos vår partner Strajk Alley, eller via Sportbladets sändning:
Huddinge IK – Boden Hockey

Här kan du se en intervju med #40 Jesper Ylivainio:

Missa inte heller att vår Team Manager Reine Karlsson tar med oss bakom kulisserna på Instagram:

Foto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden