Inför Play Off 3, 2:3: Boden Hockey vs. Huddinge IK

Den långa vilan är över och våra krigare har nu fått släppa lös sin instängda urkraft igen.

Visst märktes det stundtals att laget inte lirat på 3 veckor men uppenbarligen så har de tränat bra för om man bortser från lite slarv så var det ändå vi som var det bättre laget, ja minus några minuter i andra perioden efter att laget pressat Huddinge så pass hårt att de tvingades till Time Out.

Vi vinner alltså det första mötet med 1-3, i denna “bäst av 3” matchers Play Off 3-serie, där vinnaren av matchserien kan stoltsera med en plats i Kvalserien till Allsvenskan. Allsvenskan ja, det finrum som vi har väntat så länge på att än en gång få tillträde till.

Imorgon, Fredag, väntar så returmötet och den första matchen i Björknäshallen sedan den 10 februari.

Givetvis hoppas vi på en Björknäshall fylld till bredden, som hejar och lyfter fram våra krigare till seger, lika mycket som det öronbedövande dånet av alla Bodensare chockar ett Huddinge som är mer vana att spela för en betydligt mindre och ”tamare” söderpublik. Huddinge skall få känna på hur det är att spela i vår BORG!

Huddinge visade ändå i första matchen att man är ett riktigt bra lag. De spelar intensivt och fysiskt och de hade en bra defensiv. Man skulle kunna likna dem vid oss, dock, ska man spela på det sättet mot ett annat lag som spelar så, ja då måste man vara bättre på det och så var inte fallet för Huddinge. För när det gäller att spela med intensitet, fart och en jävla vilja så finns det inget lag som slår oss på fingrarna. Och sen har ju självklart 3 veckors vila, detaljträning och preparation sin del i det hela. Huddinge saknade orken att stå emot våra krigares frenesi i slutet av matchen vilket 1-3 var den tydligaste indikatorn på.

Sebastian Harila åkte på en tung smäll i matchen, men Harila är ju Bodens urkraft personifierad och kom tillbaka till spel och fortsatte sitt hårda jobb. En annan som åkte på en hård smäll var Christian Pettersson som fick ses över men det hela slutade väl och med bara lite näsblod och öm näsa som utgång.

Vi tog oss ett snack dagen efter tisdagens seger med en annan krigare som alla fans älskar, nämligen #80 Robin “Asken” Askebrand. Robin, som inte var någon främling för isen i Björkängshallen då han lirade för just Huddinge IK säsongen 10/11.

Tjenare Robin och gratulerar till segern. Hur känns det att äntligen ha fått komma igång med matchandet igen?
Tackar. Det känns jäkligt kul, man har som stått och stampat sista veckan.

Nu väntar returen hemma i borgen på fredag och ni har chansen att avgöra den här finalen. Hur tror du matchbilden kommer att se ut?
Tror den kommer vara ganska likt som i Tisdags, kan tänka mig att det kan bli ännu mer känslor och kampmoment.

Om du fick ta på dig tränarrollen för en stund hur skulle din analys av Huddinge som lag låta?
Ett väldigt skridskostarkt lag som gillar att spela med högpress och vända spelet snabbt.

Efter senaste mötet är det någon spelare i Huddinge som du känner stack ut lite extra som vi bör hålla ett vakande öga på från läktaren?
Deras #20 hade bra fart och såg pigg ut.

Tack så mycket Robin och ge allt nu på Fredag!
Du kan läsa mer av intervjun med Robin i matchprogrammet.


Hockeypuben är nu redo och öppnar 17.30 imorgon! Hockeypuben kommer erbjuda grekisk pyttipanna, öl, alkoholfri öl, cider och vin. Underhållningen står Bodenprofilen Tommy Johansson för – känd från Sabaton!
Stort tack till vår fantastiska partner Nordsjö som bidrog med färg och målning, samt till Bolist för all byggmaterial. Ni är kanon – Game on!

Biljettkassorna öppnar 17.30, kom i tid, ifall du vill slippa lång kö.
TILLSAMMANS mot Allsvenskan!

Skribent: Dennis Eliasson
Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm