SEGER OCH AVANCEMANG TILL KVALSERIEN!!!

Det var en fullständigt kokande stämning i Björknäshallen ikväll, när Huddinge IK kom på besök för att försöka vända matchserien. Så blev det inte. Vårt hemmalag vann matchen och avgjorde matchserien, framburna av 2021 fantastiska personer på läktaren. Vi ska, tillsammans, till Kvalserien!

Det var Boden som tog ledningen, först med 1-0, när Anton Toolanen och Viktor Sandberg spelar fram Jesper Ylivainio som klipper till ordentligt och ser till att pucken hamnar i mål! Det var mest Boden i inledningen, som sagt inför en kokande hemmapublik.

Oskar Sehlstedt storspelade i Bodenkassen och stod, bland annat, för en viktig dubbelräddning när ca 11 minuter var spelade. Tiden 13.44 blir Anton Toolanen frispelad men Daniel Fahlström i bortakassen stod för en jätteräddning. 4 sekunder senare är det dags för Bodens första numerära överläge.

Christian Nyman och Sebastian Huczkowski väggspelar snyggt och det är mycket mycket nära 2-0 redan där, istället drar Huddinge på sig en till utvisning. Det tar bara 8 sekunder i spel 5 mot 3 för Tommy Wargh att hitta nätet. Det innebar 2-0 till Boden och det fanns bud på fler mål. Bland annat när Markus Magnusson träffade målramen. 2-0 blev resultatet efter första perioden, en period som Boden vann skotten i, med 18-9.

Andra perioden bjöd på lite mer böljande spel, men de vassaste lägena hade Boden, bland annat genom snabbskrinnaren Jesper Juntto och några minuter senare genom Johan Ceder. Istället var det Huddinge som lyckades göra mål, precis efter att både Christian Nyman och Max Pålholm blivit liggande på isen, men ingen åtgärd från domaren och istället 2-1 på resultattavlan.

Boden kämpade och slet på ett formidabelt sätt och såg till att ett jagande Huddinge aldrig fick chansen att kvittera. 2-1 blev slutresultatet och våra hockeykrigare är således vidare till Kvalserien till HockeyAllsvenskan!

Kvalserien börjar på torsdag. Spelschemat är ännu inte fastställt, men antigen spelar vi hemma på torsdag eller på lördag. Det vi vet redan nu är att Vita Hästen och Almtuna är de två lag från HockeyAllsvenskan som gör oss sällskap, samt Tranås AIF som även de blev klara i kvällens Play Off-omgång.

Stort STORT tack till de 2021 personer som kom till hallen och febrilt hejade fram vårt hemmalag. Vi hoppas att vi ses även i Kvalserien!

TILLSAMMANS mot Allsvenskan!

Boden Hockey – Huddinge IK 2-1
(2-0, 0-1, 0-0)
Målskyttar Boden Hockey: Jesper Ylivainio, Tommy Wargh
Målskytt Huddinge IK: Robin Karlsson
Skott: 34-26 (18-9, 11-10, 5-7)
Utvisningar Boden: 8×2  Huddinge: 10×2 + 10 min
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 2021 personer

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm