Viktor Lindgren är tillbaka!

Boden Hockey är idag mycket glada att kunna meddela att Viktor Lindgren är återställd efter operation samt att han nu är åter i träning och därigenom breddar vår trupp inför de kommande tuffa och täta matcherna i kvalserien. Här nedan kan du läsa en intervju med honom.

Tjenare Viktor, välkommen tillbaka och grattis i efterskott. Du har precis fyllt 33 och gör nu en efterlängtad comeback. Hur känns kroppen?
Tack så mycket! Den känns bra, det känns kul att kunna spela hockey igen utan att styras av skador.

Vi ska börja med att reda ut lite frågetecken, enligt Nobbe så är du nu tillgänglig och att du är en viktig del för att bredda truppen men att det inte är säkert att du kommer att spela. Vad är egentligen tanken? Satsar du på att ta en ordinarie plats eller är du nöjd med att komma in och hjälpa laget med din rutin utan att kanske få så mycket istid eller någon istid alls?
Jag har fått frågan om jag kan komma och bredda truppen här i slutet med tanke på det intensiva matchandet. Jag har ju som du säger en del rutin från liknande sammanhang och vill gärna hjälpa min moderklubb på vilket sätt jag än kan. Om det stannar vid att vara en positiv fläkt på träningarna är det så det blir men det är upp till tränarna att avgöra när jag är redo för spel. Det är klart att över ett år borta från spel med en lång rehabperiod gör att jag inte är i mitt livs form och kommer säkert behöva lite tid att komma in i det, men det får Nobbe och Petter avgöra.

Om vi skulle ta klivet upp till Allsvenskan i år, hur ser du då på din fortsatta karriär kontra om det blir spel i HockeyEttan nästa säsong?
Vi har bara diskuterat de kommande veckorna som kvalspelet är igång. Om jag kan bidra med något till laget och klubben vill jag göra det men det får inte glömmas bort att det är grabbarna i laget som har gjort en fantastisk säsong och jag kommer inte in för att ta någons plats utan för att komplettera den fantastiska grupp som redan finns.

Vita Hästens tränare har i en intervju jämfört Boden med Philadelphia Flyers när dom var som värst, med mycket bök och stök samt mycket kroppskontakt. Vad tycker du om den liknelsen?
Haha, ja, det får stå för honom. När jag tänker på Boden så tänker jag på ett lag som åker mycket skridskor och därigenom är jobbiga att möta, men man får inte glömma att det finns väldigt många skickliga spelare i laget.

Du har ju varit mer förr och spelat kvalspel av olika slag, vad tror du kommer vara nyckeln till framgång för laget i det stundande kvalspelet?
Att aldrig sluta tro på att vi kan klara av det. 10 matcher är en lång serie och mycket kommer hända, alla kommer att slå alla men det är viktigt att fortsätta tro, oavsett vad som händer.

Flera så kallade experter tippar att vi kommer sluta på en 4:e plats i Kvalserien. Vad tror du om lagets chanser?
Jag tror att laget har bra chanser, men som tippningen visar så slår vi ur underläge. Det finns andra lag som har ett större favorittryck på sina axlar och för oss gäller det bara att gå ut och njuta av varje match.

Tack så mycket Viktor och ännu en gång, välkommen tillbaka!

Skribent: Dennis Eliasson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm