Inför matchen: Boden Hockey vs. Kristianstads IK

Topptippat motstånd i premiären.

Då närmar vi oss premiären i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Torsdagen den 21/3 kl.19.00 och premiären spelas på hemmaplan i anrika Björknäshallen, en ishall som stod klar år 1965 och har sedan mitten av 60-talet stått som skådeplats för otaliga stormatcher mellan bla. IFK Luleå och BBK Hockey, Bodens IK och MODO, Bodens IK och AIK, Färjestad och Skellefteå AIK. Listan kan göras lång och en sak som är säker är att fler kommer det att bli.

Nu är det alltså dags för hemmapremiär i Kvalserien och först ut att komma till “Borgen” är Kristianstads IK (KIK) som slutade 4:a i HockeyEttan Södra, 2:a i AllEttan Södra och klev därmed in i Play Off 2 där man fick möta Segeltorp som man efter 2 riktigt tighta matcher vann med 2-0 i matcher. Tilläggas ska, är att båda dessa segrar mot Segeltorp var med uddamålet 1-2 och 2-1. Detta är något som inte verkar höra till vanligheterna när KIK spelar, för kollar man resultaten i deras matcher under AllEttan så kan man se att väldigt få matcher har haft mindre än 5 gjorda mål i sig.

Vad kan vi då utläsa av detta?
Ja, man skulle kunna dra slutsatsen att förutom att KIK gör i snitt 3.55 mål framåt per match så verkar de spela en hockey som svänger mycket fram och tillbaka. Flertalet av deras matcher har haft 6-8 mål i sig vilket tyder att lagets defensiv verkar lite svajig.

Men statistik är bara siffror och vi ska inte dra allt för stora lass av det. Men jag älskar siffrorna och kommer därför dra några till, KIK hade i AllEttan en PK% på låga 75.41. Detta var under snittet i AllEttan Södra med hela 3.22%, snittet var då alltså 78.63% i Södra. I PP såg det inte mycket bättre ut där laget hade en PP% på låga 19.23, och snittet för serien låg på 21.63%

Däremot så verkar folk tycka om hockey i Kristianstad då de hade en helt okej pubilksnittssiffra hemma, på 1069 personer.

Vad mer vet vi om Kristianstad?
Det är ett lag vars snittålder ligger på 23.1 år, alltså yngre än oss. Däremot så är det ett lite större och tyngre lag än vad vi är, men ni vet ju vid det här laget att ju större de är desto tyngre faller de när våra krigare kör över dem.

Fy f*n vad skönt!
Ja, så kan man nog sammanfatta många Bodensares känsla efter fredagens avgörande hemma mot Huddinge. Grabbarna satta plattan i mattan från start och det var nog fler än jag som trodde att när Wargh satte 2-0-pucken så skulle det vara starten på en rejäl överkörning av Stockholmarna, men de ville annorlunda och det blev en precis så där spännande nagelbitarmatch som bara en elaksinnad filmregissör hade kunnat komponera ihop.

Men jäklar i mig att grabbarna skulle ge sig och segern var ett faktum. Huddinge fick se sig besegrade med 2-1 i matchen och 2-0 i matchserien. Grabbarna i all ära, men jag måste säga att när jag stod där på läktaren och såg och framförallt hörde publiken i fredags så fick jag rysningar, jag tyckte det var så fantastiskt att se och höra hur över 2000 Bodensare gemensamt bar fram våra vilt krigande spelare till segern. Det var en otrolig känsla som jag hoppas att jag kommer få uppleva 5 gånger till under denna stundande kvalserie. Tillsammans visade vi vart skåpet skulle stå, tillsammans var vi oslagbara!

Hur är läget med vårt lag?
Efter matchen borta mot Huddinge så kunde vi konstatera att Sebastian Harila, även om han som jag skrev är urkraften personifierad och reste sig upp efter den tunga smäll han fick då, så blev läkarens dom tillslut hjärnskakning och han är borta på obestämd tid, i övrigt så är samtliga spelare tillgängliga för spel i premiären i skrivande stund.

På torsdag, strax innan 19.00, leverar Skogqvist Olje & Transport pucken, mest troligt inför en återigen kokande hemmapublik.
Nu finns det bara en sak som gäller för alla som älskar idrott i Boden, ung som gammal. ALLA till hallen! Nu ska vi ännu en gång bära fram Bodens stolthet till en ny seger, Kristianstad ska få känna på ljudväggen som bara Bodenpubliken kan bjuda på. TILLSAMMANS MOT ALLSVENSKAN!

Missa inte att säkra din sittplats genom att köpa förköp på kansliet!

Vi ses i Björknäshallen!

Skribent: Dennis Eliasson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm