Intervju med #35 Oskar Sehlstedt

Det närmar sig premiär i Kvalserien och det pratas hockey överallt i Boden just nu.
Hemsidan ville inte vara sämre i uppsnacket, så vi hörde av oss till vår målvaktsgigant #35 Oskar Sehlstedt för att få en intervju med honom. Han har spelat i just Kristianstad, även i Tranås och i Vita Hästen. Vad vi kan utläsa av intervjun verkar den kokande stämningen i Björknäshallen vara något speciellt bra!

Här nedan kan du läsa några frågor och svar, fler frågor och svar finns att läsa i kvällens matchprogram!

Vinst nu senast i den andra matchen mot Huddinge och en säkrad kvalplats till Allsvenskan, stort grattis! Hur känns det att ha gått vidare till kvalserien?
Känns såklart grymt kul! Det är min andra kvalserie jag får chansen att spela. Var även med och spelade en med Piteå under ett av mina år där. Men det känns fantastiskt att få uppleva det med det här gänget och alla supportrar i Boden!

För dig själv har det gått riktigt bra i målet och du har imponerat stort mellan stolparna, hur upplever du själv att din prestation varit så här långt och vad tror du är anledningen till att det har gått så bra?
Ganska mycket upp och ner före jul men känner att jag presterat betydligt jämnare i AllEttan och Play Off, men det brukar ju gå lite hand i hand det där, att när det går bra för laget går det också bättre för en själv och vice versa. Måste lyfta fram både våra forwards som täcker x antal skott per match och våra backar som krigar som svin framför kassen och underlättar för mig. Men någonstans tror jag det handlar om att tro på sin spelidé och att hela tiden sträva efter att utvecklas och vilja bli bättre.

Om vi då fokuserar på Torsdagen och topptippade Kristianstad, vad vet ni om dem?
De kommer från Skåne och spelar i svartorangea tröjor. Nä men skämt och sido, jag har ingen stenkoll på laget i sig men de har någon spelare kvar från året då jag var där. Det är ett bra lag med tanke på att de är i kvalserien men i övrigt kan jag inte uttala mig om dem egentligen.

Sist men inte minst, en hälsning till Boden-supportrarna?
Fantastisk inramning har det varit under hela säsongen och en extra eloge senast mot Huddinge. Hoppas att så många som möjligt tar sig till hallen och skapar en grym stämning på torsdag.

Skribent: Kristian Nilsson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm