Boden Hockey vs. Tranås AIF – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Dags för andra matchen i Kvalserien, denna gång på bortais. Imorgon, lördag, släpps pucken i Stiga Arena, mellan Boden Hockey och Tranås AIF. 

Tranås kommer till mötet mot Boden med en tung förlust i ryggen då Almtuna inför 1258 åskådare totalt körde över dem i premiärmatchen med 6-1 , men för den saken så ska vi inte tro att det är ett dåligt lag eller någon slags ankunge vi möter på bortaplan imorgon.

Det har varit ganska tyst om Tranås som smugit fram och de har inte tippats högt alls av experterna, men vi ska komma ihåg att det här är laget som slog ut HockeyEttans högst rankade lag Kalling/Ronneby i två raka play off matcher.

Laget är som sagt lite av en smygare som hittills har gått under lite radarn, men laget har trots det en gedigen historia av spel på hög nivå med flera säsonger i Allsvenskan så underskattning är något vi absolut inte får ha inför den här matchen. Traditionen finns där som sagt.

Boden fick tyvärr också sen svidande förlust i premiären hemma mot Kristianstad IK där siffrorna skrevs till 1-4 efter ett snöpligt mål i öppen kasse i spel 5-3 för Boden. Jag måste få ge en eloge till KIK som är det klart bästa HE-lag jag sett spela i Björknäshallen under de senaste 2 säsongerna. Laget spelade med en intensitet som matchade våran och med en smartness som inget annat lag hittills lyckats visa upp.

Men vi är inget lag som viker ner oss, vi vet att i en serie så kommer både förluster och vinster och som Viktor Lindgren sa i sin intervju med hemsidan, 10 matcher är en lång serie så det gäller att fortsätta tro oavsett vad som händer.

Det var fantastiskt kul att se att 1923 personer letat sig till Björknäshallen för att se matchen, det var den näst högsta publiksiffran av alla premiärmatcher i kvalserien, endast slagna av Vita Hästen som hade ca 2500 i sin match. En annan solglimt var att Sebastian Harila var tillbaka snabbare än många av oss trott. Ställningen mellan Urkraft vs. Hjärnskakning blev således 1-0 till Urkraft!

Nu har grabbarna fått utvärdera, och sova bort gårdagen. De har nollställt mentalt och är beredda att revanschera sig.

Nu får vi titta på vad vi kan göra bättre till kommande uppgifter. Vi tar med oss kampen en mot en, säger headcoach Robert “Nobbe” Nordberg.

Eftersom vi inte mött Tranås tidigare så gjorde jag lite efterforskning om föreningen som ni kan läsa här nedan.

Fakta om Tranås AIF (TAIF):
Tranås AIF bildades 1905 och 1946 bildades hockeysektionen i föreningen. 1992 bildas Tranås AIF Hockey då idrotterna inom TAIF delas upp i separata klubbar. TAIF har spelat i den högsta ligan en gång och det var säsongen 1961/1962. På den tiden var det Allsvenskan som var Sveriges högsta liga. Sejouren där blev dock bara ettårig.

Senast laget var i Allsvenskan var säsongen 2002/2003, förövrigt den säsongen som Boden kom 2:a i SuperAllsvenskan bakom suveränen Leksand. Tranås AIF har sedan 2003/2004 spelat i Div1/HockeyEttan.

Kuriosa: I Tranås har bland andra spelare som Magnus Svensson, Stefan Liv och Johan Franzén spelat.

Årets upplaga av TAIF har ett snitt på 181.2cm, 81.1kg och 23.4år.

Statistik från AllEttan:
PP%: 23.44 (över snittet i serien 21.63)
PK%: 81.67 (över snittet i serien 78.63)
Vunna tekningar [%]: 50.62
Hemmapublik i snitt: 917
Utv.min i snitt/match: 10.06

Det blir minst sagt en spännande match imorgon, återigen mellan två bra lag.
Här hittar du sändningen till matchen, nedsläpp kl 16.00, Stiga Arena:
Tranås AIF – Boden Hockey

Skribent: Dennis Eliasson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden