Inför matchen: Boden Hockey vs. Almtuna IS

En snöplig förlust för Boden i lördags då man åkte till Tranås för att kriga till sig en första seger, men tyvärr avgjorde Tranås matchen på straffar och slutställningen skrevs till 3-2.

Nu väntar nästa möte redan imorgon, måndag. Då Boden söker revansch och åker ner till Uppsala för att ta sig an de Hockeyallsvnska laget Almtuna IS.

Almtuna är ett av de två lag som ska försöka försvara sin plats i HockeyAllsvenskan. I Allsvenskan slutade man näst sist i serien, med samma poäng som Tingsryds AIF, fast med sämre målskillnad. Ynka 2 (!) mål skilde lagen åt. Men nu har man bitit i det sura äpplet och laddat om.

Almtuna har inlett kvalserien mycket starkt. De har vunnit båda sina inledande matcher och har varit relativt måleffektiva. I den första matchen besegrade man Tranås AIF med 6-1, och nu senast i lördags så besegrade man även Hudiksvall HC med 2-4. Det innebär att laget just nu leder serien på måslkillnad, före Vita Hästen.

Erfarenhet i laget finns det också gott om, inte minst i lagets Assisterande kapten Tony Mårtensson, som med sina 412 SHL, 315 KHL, 6 NHL och en mängd A-landslagskamper, bidragit med mycket under säsongen.

Boden kommer till match med ett revanschsug som heter duga. Inför matchen känns det extra intressant hur våra krigare kommer att ta sig an Almtuna. Almtuna är trots allt ett lag som har spelat i Allsvenskan och har matchats mot bättre motstånd under hela säsongen.

För Bodens del gäller det att komma ut och våga spela vårt spel, tro på anfalls/försvarspelet och hålla en god disciplin. Viljan har funnits i de två första matcherna, men pucken har inte riktigt studsat vår väg, och det är nu det gäller att visa att Boden är ett lag att räkna med i Kvalserien!

Tyvärr såg vi redan igår att vår backklippa Lucas Hedlund, samt vårt passningsgeni Johan Ceder saknades, vilket även gäller för måndagens match.

Matchen kan du se här:
Almtuna IS – Boden Hockey (Länken kommer när Aftonbladet har lagt upp länken, håll utkik)

Skribent: Kristian Nilsson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm