Förlust mot Hudiksvalls HC – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Det var ett heltaggat Boden som äntrade banan. Ja, det var Boden för hela slanten i den första perioden och ett mycket tillbakapressat Hudiksvall, men pucken ville inte in bakom Andreas Bosson i bortakassen som också stod för några formidabla räddningar.

Istället var det faktiskt Hudiksvall som tog ledningen i matchen, när Erik Flood stod för en skicklig individuell prestation och passade över till Jonas Lindström som satte Hudiksvall i förarsätet på resultattavlan, vilket får ses som orättvist sett till hur matchbilden såg ut i den första perioden.

Men det är målen som räknas, och idag ville det sig verkligen inte. Trots fina lägen även i andra perioden var det Hudiksvall som stod för periodens enda mål, det i numerärt överläge. De öppnade även tredje perioden med att snabbt göra 3-0, men när Hudiksvalls Filip Lander fick sätta sig på botbänken för tredje gången den här matchen så tog det bara 9 sekunder för Jesper Ylivainio att direktskjuta in 3-1-pucken, passad av Christian Nyman och Tommy Wargh.

Våra Bodenkrigare gav sig inte och jagade ytterligare reducering, så blev det tyvärr inte utan pucken letade sig istället snöpligt in till 4-1 och sedan satte Hudiksvall 5-1 i öppen kasse.

Men precis som att draken lyfter bäst i motvind, så kommer våra Boden Hockey-krigare givetvis inte ge sig. Visst minns ni vad Viktor Lindgren sa i sin intervju inför Kvalserien? Han var även tillbaka på sin hemmais i dagens match, vilket var kul att se!

“10 matcher är en lång serie och mycket kommer hända, alla kommer att slå alla men det är viktigt att aldrig sluta tro, oavsett vad som händer”.

Nästa hemmamatch spelas söndag 7/4 när Tranås gästar Björknäshallen. Då behöver grabbarna fortsatt stöd, så vi hoppas att vi alla sluter upp och ses i vår hemmaborg då.Kvällens matchsponsor Bodens Energi delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #40 Jesper Ylivainio och Hudiksvalls #25 Andreas Bosson, samt till den glada vinnaren i frisbee-tävlingen Kjell Westerlund.  Foto: Christer Hägglund. 

Boden Hockey – Hudiksvalls HC 1-5
(0-1, 0-1, 1-3)
Målskyttar Boden Hockey: Jesper Ylivainio
Målskyttar Hudiksvalls HC: Jonas Lindström, Filip Lander, Sebastian Manberg, Patrik Elfsberg, Sebastian Fakt
Skott: 23-21 (12-3, 7-9, 4-9)
Utvisningar BHF: 2×2  HHC: 8×2
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 1017 personer

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden