Boden Hockey vs. HC Vita Hästen – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Imorgon åker laget ner till Norrköping och Himmelstalundshallen för att ta sig an HC Vita Hästen.

Vita Hästen är då alltså nästa Allsvenska lag som Boden ska ta sig an nu på söndag. I den Allsvenska grundserien slutade man på en sista plats med 13 poängs marginal upp till Almtuna, och inför Kvalserien har man valt att byta tränare. Det handlar om den meriterade Sune Bergman, som under sina år som huvudtränare har coachat 6 säsonger i SHL, 5 säsonger i Allsvenskan och 9 säsonger i den norska högstaligan, plus en rad säsonger i divison 1. Han har också varit Huvudtränare för Tre Kronor under en säsong, och där slutade det med ett Brons i VM.

Han har också tränat Vita Hästen 2 gånger tidigare (säsongen 10-11 och 11-12). Det kan aldrig vara lätt att komma in som ”ny” tränare till en kvalserie då mycket vilar på ens axlar, man kommer in och ska ”rädda” situationen och lyckas hålla laget kvar från nedgradering.

Negativt kval påverkar såklart också spelarna i laget, det är aldrig lätt att spela kvalserie då hungriga lag från Hockeyettan kommer med gott självförtroende och oftast inte har lika mycket att förlora. Vita hästen öppnade dock starkt med två raka vinster mot Hudiksvall (3-0) och Kristianstad (2-3). Man förlorade dock mot Tranås hemma i Himmelstalundshallen i den tredje omgången, men kom tillbaka ännu starkare till den fjärde omgången då man besegrade Almtuna på bortaplan med 1-3.

För Boden blir det oneklingen en riktigt tuff match då vi ställs mot ännu ett Allsvenskt lag. I bortamatchen mot Almtuna så spelade Boden väldigt smart och styrde matchen stora delar av 1a och 2a perioden, så potentialen finns där och Boden har visat att de hänger med det Allsvenska motståndet.

Mot Vita Hästen imorgon gäller det att hålla sig ifrån utvisningsbåset då Boden har släppt in en hel del mål i numerärt underläge. Våga spela smart och lita på sättet att spela från start till slut, då kommer de första 3 pinnarna att följa med tillbaka hem till Norrbotten!

Här kan du se matchen:
HC Vita Hästen – Boden Hockey

Foto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden