Boden Hockey vs. Kristianstads IK – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Nu är halva serien spelad och nu vänder det!

Det mest vanliga är att serien vänder, men istället blir det så att vi möter alla lag i samma ordning igen, men givetvis så gäller det att de vi mötte på bortaplan möter vi nu på hemmaplan och vice versa. Ikväll är det således dags att möta Kristianstads IK på bortaplan.

Kristianstad hittar vi just nu på en andraplats i tabellen med 10 inspelade poäng på 5 matcher. De har tagit en uddamålsseger mot Almtuna, men även fått se sig besegrade med uddamålet mot Vita Hästen, samt dragit det kortaste strået i straffläggningen mot Hudiksvall.

Kristianstads IK har en uttalad målsättning att gå upp till HockeyAllsvenkan i år, så för dem är det nu lite “kniven mot strupen”. Våra hockeykrigare har gjort en fantastisk säsong och kan egentligen spela utan press – vi har allt att vinna och ingenting att förlora. Men vinnarskallar som vi är, så går vi givetvis in för att vinna varje match och fokuserar således på varje match, varje minut och varje byte.

Viljan är det inget fel på! Men effektiviteten har inte riktigt kommit igång. Vi har varit där, vi har varit nära och vi har spelmässigt varit jämna mot många motstånd i Kvalserien, men pucken har inte riktigt velat leta sig in, samtidigt som det givetvis har stått riktigt duktiga målvakter i vägen.

Senast mötte vi Vita Hästen, vi var med hela vägen och var nära att kvittera i slutet av tredje perioden, istället lyckas de snöpligt avgöra matchen i tom kasse. Positivt från senaste matchen är, precis som många gånger förut, att vi spelmässigt är med i matchen. Ett annat guldkorn är att vi hade ett (1) powerplay och gick 100% ur det genom att stänka dit pucken. Vi vet att vi har ett bra powerplay och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det även ikväll. Ikväll möter vi dessutom det lag i Kvalserien som hittills har sämst penalty killing-procent.

Det blir återigen en spännande och nervkittlande drabbning och vi kommer återigen göra vårt yttersta för att bärga poäng med oss hem!
Om du inte har möjlighet att vara på plats i Skåne så kan du se matchen via Sportbladets sändning:
Kristianstads IK – Boden Hockey

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden