Förlust i Kristianstad

Redan efter 58 sekunder drabbas Kristianstad av en utvisning och i det numerära överläget ställs Gistedt i hemmakassen på prov, men utan utdelning. Sedan är det Kristianstads tur att få prova på spel i numerärt överläge två gånger, men också utan utdelning.

Precis som Sportbladets kommentator sa så var det “verkligen inget fel på inställningen” från våra hockeykrigare. Boden spelade bra och skapade endel lägen, bland annat vid ca 12 minuter spelat av första perioden med Simon Cederborg-Nilsson sist på pucken, men perioden slutade mållös för båda lagen.

Tidigt i första perioden krigar Robin Askebrand in framför mål och är nära att hänga dit den. Ynka 2 minuter senare drabbas Kristianstad av ett lagstraff med för många spelare på banan. Christian Nyman vinner tekningen och Jesper Ylivainio tar hand om pucken och avlossar ett riktigt bra skott. När Kristianstad ska rensa så rensar de pucken över plexiglaset vilket innebar utvisning och spel 5 mot 3 för oss. Tyvärr lyckas Kristianstad freda sig och reda ut den situationen.

Några minuter senare är det istället Kristianstads tur att spela 5 mot 3 och då lyckas de hitta nät på ett direktskott från Fredrik Hansson. I det efterföljande 5 mot 4-spelet för Kristianstad var det istället vi som hade det bästa läget, när Christian Pettersson och Anton Toolanen krigade sig till ett 2 mot 1-läge, men Joel Gistedt lät sig inte överlistas heller denna gång.

I början av den tredje perioden är vi nära att kvittera när Sebastian Harila får pucken framför mål, men istället är det Kristianstad som utökar ledningen till 2-0, tiden 10.58 i tredje perioden, när de får lös pucken ur en sargduell och Tyler Coulter på volley, med misstänkt hög klubba, lyckas få in pucken i mål.

Vi kämpar och sliter, tar time out och testar ta ut målvakten för att spela 6 mot 5. Tyvärr är det då Kristianstad som sätter 3-0 i tom bur, vilket också blev kvällens slutresultat. Oskar Sehlstedt stod för en formidabel insats och räddade 41 av 43 skott.

Kul att se att det även nere i Skåne finns Boden Hockey-flaggor på läktaren! Vi finns överallt!

På söndag kl 15.00 (observera tiden) är det dags för revanschdags mot Tranås AIF! Hoppas att vi ses då, stöttar och hyllar vårt hemmalag!

På söndag i första periodpausen presenterar vi dessutom ett nyförvärv inför säsongen 2019/2010. Missa inte det!

Kristianstads IK – Boden Hockey 3-0
(0-0, 1-0, 2-0)
Målskyttar Kristianstads IK: Fredrik Hansson, Tyler Coulter, Johan Lundgren
Skott: 43-19 (15-3, 20-6, 8-10)
Utvisningar BHF: 7×2  KIK: 5×2
Domare: André Hiljanen
Publik: 1240 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm