Inför matchen: Boden Hockey vs. Tranås AIF

Efter två bortamatcher är det dags för hemmamatch i Björknäshallen igen. Den här gången kommer Tranås AIF på besök och Boden siktar på revansch sen senast lagen möttes!

Tranås har  verkligen överraskat i Kvalserien. Just nu ligger de på en fjärdeplats och är med i racet åtminstone om andraplatsen. Man har besegrat Vita hästen och Hudiksvall efter full tid, och en straffvinst mot Boden. Men med tre förluster i bagaget så har man halkat efter en aning i tabellen, och kommer med stor sannolikhet gå all in imorgon i Björknäshallen för att fortsätta kunna hänga med i toppen.

Senast Boden och Tranås möttes var det Tranås som gick vinnande ur striden. Det satt dock långt inne då matchen avgjordes på straffar och det kändes som att Boden var värda mer än 1 poäng där.

Imorgon kommer Boden vara riktigt revanschsugna, både på Tranås men också för att knipa den första trepoängaren. Det är i Björknäshallen det avgörs och grabbarna behöver allt stöd de kan få från oss Bodenfans! Sök er till hallen och heja fram killarna, kl 15:00!

Vi tog oss ett snack med Bodens assisterande lagkapten Anton Barsk, om framgångarna och hans tankar kring kvalserien:

För 2 säsonger sedan spelade ni i division 2, och nu kvalar ni tills Allsvenskan. Hur är det att få vara med om en sådan resa?
Jo det är väldigt häftigt att få vara delaktig i en sådan resa. Att vi för ett par år sedan mötte Medle på uterink för att nu ha byggt upp ett sånt intresse att det är över 2000 på läktaren i Björknäshallen. Det andas hockey i Boden.

Hur känner du att du själv som spelare har utvecklats under tiden här i Boden?
Jag skulle väl säga det mentala kanske. Att vara påslagen till match och att är man inte det så spelar de ingen roll hur mycket bågar och uppspel man pratar om, så kommer man inte långt.

Nu har ni spelat lite mer än hälften av matcherna i kvalserien, hur skulle du lite kort summera de 6 matcherna?
Det känns såklart otroligt tungt att vi enbart har med oss en poäng. Jag tycker vi strider på bra i matcherna och är värda att ha med oss några poäng till.Visst ses vi i Björknäshallen imorgon kl 15.00?
I första periodpausen kommer vi dessutom avslöja vår första förstärkning inför säsongen 2019/2020.

Har du inte möjlighet att se matchen på plats så sänds den här;
Boden Hockey – Tranås AIF

Skribent: Kristian Nilsson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm