Boden gav Allsvenska Almtuna en rejäl match

Det var Boden som började bäst och Almtuna drog på sig två utvisningar som avlöste varandra i början av matchen. Då var det nära 1-0 till vårt hemmalag, bland annat när Max Pålholm krosspassade Viktor Sandberg, men pucken letade sig just utanför.

Men i mitten av den första perioden var det dags för numerärt överläge igen och då hittar Christian Nyman snyggt fram till Jesper Juntto mitt i slottet som klipper till och hittar nät. Riktigt snyggt, 1-0 och fördel Boden!

Några minuter senare drabbas Boden av en utvisning och senare även av en oturlig puck out. I spel 5 mot 3 lyckas då Almtuna kvittera, efter att pucken hade studsat och snurrat mycket märkligt, Almtunas väg. I slutet av perioden lyckas de även ta ledningen, efter en misstänkt goaltender interference. Men 1-2 var resultatet efter den första perioden.

Redan i andra bytet i den andra perioden spelar Boden sig fram till lägen, denna gång med Anton Toolanen inblandad. När ca 6 minuter är spelade av mittenakten är Almtuna riktigt tillbakapressade och Boden etablerade tryck gång på gång i offensiv zon. Bland annat så skjuter Henri Auvinen och Max Pålholm fanns på styrning, men pucken smet precis utanför Arvid Ljungs stolpe.

Almtuna lyckas komma in lite i matchen men våra hockeykrigare kämpar och sliter och har en storspelande målvakt i Oskar Sehlstedt som trygg sista utpost. Med ca 2 minuter kvar av den andra perioden var det nära kvittering igen, denna gång när Simon Cederborg Nilsson placerar sig riktigt bra framför kassen, men Ljung lät sig inte överlistas. Vi gick således till periodpaus med 1-2 fortsatt på resultattavlan.

Tredje perioden bjöd på lite böljande spel, men med ett hemmalag som fortsatte trycka på. Almtuna må vara skickliga men viljan och intensiteten var störst hos våra hockeykrigare. Vi ger oss verkligen aldrig. Vi tar till slut ut målvakten för att få spela 6 mot 5, gör det bra och det var riktigt riktigt nära att bland annat Viktor Sandberg lyckades trycka dit pucken.

Matchen slutade 1-2, men vilken match vi bjöd Almtuna på! Almtuna som endast var 5 sekunder ifrån att vinna mot AIK i sista omgången av Allsvenskan och slippa kvalspel.


Kvällens matchsponsor Military Work delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens mur i buren #35 Oskar Sehlstedt och Almtunas #5 Per Svensson. Foto: Christer Hägglund.

På torsdag väntar nu sista bortamatchen för säsongen när vi beger oss till Hudiksvall. Sedan är det dags för sista matchen för säsongen när HC Vita Hästen gästar oss i Björknäshallen på söndag kl 16.00. Hoppas att vi ses då!


Under matchen mot Vita Hästen kommer nästa pusselbit inför säsongen 2019/2020 att presenteras. Missa inte det!

Boden Hockey – Almtuna IS 1-2
(1-2, 0-0, 0-0)
Målskytt Boden Hockey: Jesper Juntto
Målskyttar Almtuna IS: Jens Jakobs, Alexander Lunsjö
Skott: 32-30 (6-13, 13-11, 13-6)
Utvisningar BHF: 7×2  AIS: 3×2
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 438 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm