Boden Hockey vs. Hudiksvalls HC – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Ikväll spelas sista bortamatchen för den här säsongen, när vi gästar Hudiksvalls HC. De är ju en känd bekantskap för oss den här säsongen, då vi hittills har mötts två gånger i AllEttan och sedan en gång i Kvalserien. 

De har haft en favoritstämpel på sig i några år i rad, så även i år när de vann sin grundserie överlägset. I AllEttan gick det trögare, där de slutade som femma i tabellen och sedan tog den långa vägen till Kvalserien genom att spela samtliga Play Off-steg, där de slog ut Köping, Piteå och Östersund i tur och ordning.

Hudiksvall har 6 inspelade poäng i Kvalserien, varav en vinst efter ordinarie tid och två oavgjorda matcher, där den senaste kom nu i förra matchen mot Kristianstads IK på bortaplan, efter en upphämtning och kvittering i tredje perioden från Hudiksvalls sida.

Vi kommer senast från en jättestark insats där vi skakade Allsvenska Almtuna, vann skotten och var ytterst nära att ta matchen till förlängning.

Hudiksvall har haft lite skadebekymmer på målvaktssidan, där deras uttalade förstamålvakt Magnus Åkerlund inte ens fanns med på avbytarbänken förra matchen, men Andreas Bosson har klivit fram och gjorde senaste en jättematch mot oss. Vi har också en grym målvakt som sista utpost, som gång på gång stått på huvudet i Kvalserien och stått för massvis med viktiga räddningar.

Vi har också drabbats av en del frånvaro pga skador och sjukdom, vilket bland annat har inneburit att vår lagkapten Petter Sundqvist har klivit ner och spelat back, samt att Albin Eklund har spelat. Samtliga i laget har gjort det fantastiskt bra, kämpat och slitit, visat lagmoral och krigarhjärta.

Senast lagen möttes, i Kvalserien, var det Hudiksvall som gick segrande ur striden och våra killar är garanterat taggade till tänderna för att ta revansch i kvällens match.

Här kan du se kvällen match, nedsläpp kl 19.00:
Hudiksvalls HC – Boden Hockey

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Webmaster

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden