Poäng med oss hem, från sista bortamatchen!

Ikväll spelades Boden Hockeys sista bortamatch för den här säsongen. Det var Hudiksvalls HC som stod för motståndet. 

Boden började bäst och redan efter 3 minuter spelade av den första perioden spelade Christian Pettersson snyggt fram till Max Pålholm vilket ledde till ett jätteläge. Bosson i hemmakassen klarade den anstormningen, men fick sedan se sig besegrad när Pålholm tog hand om returen och spelade Alfons Malmström som klippte till och hittade nät! 0-1 och en drömöppning!

Boden fortsatte, som så många gånger förr den här säsongen, att ösa på och spelade inspirerat och fartfyllt även efter ledningsmålet. Matchens första utvisning drabbade Hudiksvall och Boden skapade några farliga lägen med många sylvassa direktskott.

Boden drabbades sedan av två utvisningar och Hudiksvall såg då till att det stod 1-1 på resultattavlan, när Sebastian Manberg kvitterade i spel 5 mot 3 för hemmalaget. Ett resultat som stod sig perioden ut.

I andra perioden var det väldigt mycket Boden, som sköt 16 skott mot hemmamålvakten, medan Oskar Sehlstedt tog väl hand om de 4 som avlossades mot honom. Marcus Collin blev periodens enda målskytt efter en situation där Fredrik Bergdahl avlossade skott, Robin Askebrand styrde, Marcus Collin tog hand om pucken, gick köksvägen och la läckert in ledningsmålet.

I tredje perioden fortsatte Boden att gasa på medan Hudiksvall jagade kvittering. Hudiksvall tar till slut time out och plockar ut målvakten för att få spela 6 mot 5. I den spelformen, och med endast 25 sekunder kvar av den tredje perioden, lyckades Hudiksvall retfullt kvittera och förläningsperiod väntade, något oväntat och mycket orättvist.

I förlängningen och i spel 3 mot 3 ägde Boden pucken, ja, Hudiksvall fick inte ens låna den, de första 2 minuterna. Ändå drar Hudiksvall det längsta strået och får extrapoängen.

Viljan, kämparglöden och lagmoralen sinar aldrig hos våra hockeykrigare. De gör en jättebra match, tillsammans. Ja, de har gjort en jättebra säsong, tillsammans! På söndag kl 16.00 spelas sista hemmamatchen och då vill vår huvudsponsor Bodens Energi uppmärksamma att Boden Hockey gjort sin bästa säsong någonsin, genom att bjuda alla på fri entré! Hoppas att vi ses då!

Hudiksvalls HC – Boden Hockey 3-2 
(1-1, 0-1, 1-0, 1-0)
Målskyttar Boden Hockey: Alfons Malmström, Marcus Collin
Målskyttar Hudiksvall: Sebastian Manberg, Simon Löf x2
Skott: 23-36 (9-9, 4-16, 8-10, 2-1)
Utvisningar BHF: 5×2  HHC: 6×2
Domare: Daniel Eriksson
Publik: 505 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm