Den 18-20 juli arrangeras Boden alive och i och med Bodens 100-årsjubileum satsa…

Den 18-20 juli arrangeras Boden alive och i och med Bodens 100-årsjubileum satsar arrangörerna ännu hårdare än vanligt. Det blir stort fokus på lokal mat, artister och trygghet. Några av årets nyheter är en beachhandbollsturnering, kanottävling, VildaKidz och miniorientering för knattar.

I år finns också en stor satsning på lokal mat. Bland annat kommer Gröndals Matupplevelser att gästspela med en pop up-restaurant på Quality hotel Bodensia under fredagen den 19 juli. De kommer att servera en trerättersmeny med en närodlad och norrländsk prägel.
– Det är första gången vi tar oss an ett så här stort event så vi ser jättemycket fram emot att få samarbeta med Bodensia. Menyn i korthet; det kommer vara abborre från Kalix, norrländsk flankstek med primörer från närområdet och det kommer även vara jordgubbar, åkerbär och hallon från Mockträsk, säger Sebastian Gröndal.

En stor scen byggs upp på festivalområdet på Kungsgatan och först ut på scenen på torsdagskvällen blir Piteåbaserade och albumaktuella The Chickpeas Band. På fredagskvällen spelar Samir och Viktor och på lördagskvällen står Pistvakt på scenen. – Vi har inte fler artistbokningar än förra året men det blir ingen singback. Det är full orkester på de som kommer, de har rejäla kompband med sig. Så det blir en oerhört mycket mafffigare upplevelse av livemusiken än förra året tror vi, säger Susann Jonsson, vd, Boden Event.

På bilden fr.v. Linda Lustig (Quality Hotel Bodensia), Sofia Lahti (Quality Hotel Bodensia), Sebastian Gröndal (Gröndals Matupplevelser), Thomas Lindell (Boden Alive), Lena Callne, Mats Mörtzell, (Ung i Boden), Emma Gröndal (Gröndals Matupplevelser), Susann Jonsson (Boden Event), Claes Nordmark (Bodens kommun), Barbro Gustafsson (Quality Hotel Bodensia), Elin Grunditz (The Chickpeas Band)
Läs mer på boden.se
#bodenalive2019 #bodenalive #närhetsliv #boden #gröndalsmatupplevelser #qualityhotelbodensia #thechickpeasband #näramat #lokalproducerat #festival #stadsfest @boden_alive @thechickpeasband @qualityhotelbodensia @bodenevent @boden100ar @lenacallne @grondalsmatupplevelser

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot narhetsliv

Källa: Närhetsliv Boden, Boden