Ordforande om 18/19

Hemsidan har gjort en intervju med Boden Hockeys ordforande, Joakim Svensson.

Hur summerar du sasongen 2018/2019?
Helt fantastisk! Vart A-lag gick hela vagen till Kvalserien och det flera ar innan var plan – Vi ar redan dar och far viktig erfarenhet med oss. Till dags dato har tva av vara unga spelare fatt kontrakt i HockeyAllsvenskan, nagot som ar fantastiskt roligt for dem men ocksa ett tydligt kvitto pa att vi har skapat en verksamhet och miljo dar vi ger spelare det som kravs for att utvecklas.

Vi har antligen fatt Lokal Ishockeyprofil (LIP) pa Bjorknasgymnasiet, med ett tredje ar for dem som valjer det. Det ar nagot som vi har jobbat for lange, fantastiskt viktigt, och mangden sokande ar nu storre an nagonsin.

Vi har fatt igang en tjejsida pa allvar, vilket ocksa ar en stor framgang for oss – ca 25 tjejer nu!

Vi har aven fortsatt med att lara barn och ungdomar att aka skridskor i vart integrationsprojekt “Boden 2020 – 500 fler skridskoakare” – nu over 150 st nya skridskoakare!

Vi har skapat ett langsiktigt och djupgaende samarbete med Bodens Energi, en viktig pusselbit for var utveckling framover.

Overlag har samarbetet med narliggande foreningar och partners starkts. Vi har fortsatt en stark och vaxande ekonomi och intresset for var verksamhet vaxer hela tiden. Vi har haft ett fantastiskt publiksnitt i var – mer an 1200 askadare per match. Var Facebooksida ar den tredje popularaste i hela Sverige bland idrottslag/foreningar.

Detta bara for att namna nagra riktigt positiva saker fran den har sasongen…
All var framgang kommer fran det starka stodet som finns i var stad och via vara ideella krafter. Det ar en helt fantastisk resa vi har paborjat och vi har redan kommit en bra bit narmare vart mal.

Hur tanker foreningen infor 2019/2020?
Vi foljer var plan som ar att vi ska ta klivet upp i HockeyAllsvenskan sasongen 2021/2022, samt att vi aven da ska ha ett damlag och att vi ska ha bade J18 och J20 i Elit. Vi siktar mot att utveckla var sportsliga sida genom att inratta en Sportgrupp.

Det blir en stor utmaning att leva upp till den har sasongen rent sportsligt men vi siktar mot att ge oss sjalva chansen. Vi vill kunna tavla hela vagen in i kaklet aven nasta sasong.

Var ambition ar att starka laget genom att fortsatta satsa pa lokala och regionala spelare sa langt som mojligt, samt att ocksa om mojligt krydda laget med spets for att skicka de ratta signalerna till saval var omgivning som till laget.

Pa tjejsidan handlar det om att behalla och oka intresset hos de som nu ar med i projektet, sa att de soker LIP och att vi darigenom kan bygga vart eget tjejlag fullt ut.

For var juniorsida handlar det om att vi ska ha bade J18 och J20, samt att aven jobba med ledarutveckling internt. Vi siktar ocksa pa att forbattra var Hockeyskola genom ett battre mottagande av intresserade barn.

Vi jobbar ocksa mot annu battre upplevelser av vara matcharrangemang, bade i arenan och via vara sandningar.

Organisatoriskt ar inriktningen att titta pa mojligheten att starta ett bolag for ett battre resursnyttjande. Pa marknadssidan ar planen att vaxa successivt via okning hos befintliga partners, nya partners i Boden, regionalt och i Sverige, nya produkter och arrangemang, samt via interna forbattringar.

Nar presenterar ni nagra spannande nyheter infor kommande sasong?
Vi presenterar nyheter efterhand och vi siktar mot att ha nagot att offentliggora varje vecka.

Missa inte arsmotet 28/5 kl 18.00 pa kansliet!

Valkommen!

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom