Det är dags att ­avveckla företaget

För en vecka sedan skickade vi in UF-årets allra sista tävlingsbidrag; årets årsredovisning.

Året som UF-företagare är därmed fullbordat och det är dags att avveckla företaget. Det har varit ett såväl utmanande som roligt och lärorikt år och vi är tacksamma över att vi som en del av våra studier på ekonomiprogrammet på Björknäsgymnasiet fått möjlighet att arbeta med Ung Företagsamhet. För GO Student är detta dock inte slutet. Webbplatsen kommer leva kvar och senare i år kommer företaget fortsätta utvecklas i en annan företagsform.

UF-året började redan i september med tävlingar, produktutveckling och försäljning, och så har det fortsatt. Det har varit ett händelserikt år där vi ställt ut på mässor, lärt oss massor om företagande och vunnit tävlingar och stipendier.

Årets höjdpunkt blev SM i Ung Företagsamhet. I början av maj åkte vi tillsammans med sju andra norrbottniska UF-företag till Stockholm för att tävla, ställa ut på mässan och delta på en storslagen invigning och galamiddag. Under dagarna i Stockholm fick vi också möjlighet att träffa och inspireras av andra unga företagare från hela landet.

Det räckte inte hela vägen till vinst i tävlingarna men trots detta kan vi konstatera att SM är en upplevelse vi sent kommer glömma.

Nu väntar ett efterlängtat sommarlov och till hösten kommer arbetet med GO Student 2.0 börja parallellt med jobb och studier.

I fortsättningen kommer ni kunna följa oss på Instagram @gostudentuf och Facebook för aktuella nyheter och uppdateringar!

/ Julia Brännström och Carolina Westin