#20 Tommy Wargh forlanger!

Poangkungen forlanger!

Med sina makalosa 40 poang fran backplats vann han poangligan bland backar i HockeyEttan sasongen 18/19 och nu ar han alltsa klar for ytterligare tva sasonger med Boden. Vi pratar sjalvklart om ingen mindre an Tommy Wargh.

Backklippan som under den gangna sasongen var ett hot for allt motstand sa fort han klev ut pa isen och rorde pucken skrev i fredags pa ett nytt kontrakt med foreningen, ett kontrakt som stracker sig over tva sasonger!

[embedded content]

Kollar man pa utvecklingen som Wargh har haft sedan han for forsta gangen drog pa sig Bodentrojan sa har den bara pekat uppat, fran att ha maktat med 21 poang forsta aret sa blev det 30 det andra och nu senast alltsa hela 40 poang, fordelat pa 11 mal och 29 assist. En mycket viktig forlangning med andra ord.

Har nedan kan ni lasa Tommy Warghs egna ord om poangproduktionen och hans tankar om kommande sasong.

Forra aret var din poangmassigt starkaste sasongen I Boden. Det blev 40 poang pa 34 matcher, vilket ger ett snitt pa 1.17 poang per match. Da ar inte Play Off och kvalserien till allsvenskan inraknat, dar gjorde du ju ytterligare 8 poang. Vad beror det pa tror du?
Ne men jag tycker inte jag presterade alls pa min niva overlag forra sasongen, poangmassigt mojligtvis. Det ar alltid roligt att gora poang men jag vet inte riktigt vad det beror pa, “Husse” framfor mal och bra medspelare, det ar val det jag kan saga.

Hur ser du pa din utveckling som spelare sedan du kom till Boden?
Ja men det ar ju en av tankarna varfor jag vill kora vidare, vi hade en javligt tight och stark grupp i fjol dar vi verkligen kom samman och jag har ju utvecklats anda sedan jag kom hit. Foreningen med Roffe (GM Rolf Nilsson) i spetsen har ett driv framat och det ar ju det man vill vara med pa.

Tankar om kommande sasong vad det galler laget och personligt?
Jag ser helst att laget gar sa starkt som mojligt och garna battre an i fjol, det ar ju det vi siktar pa och jag menar personliga mal, nog vill jag ju fortsatta att utvecklas men man kanske ar lite gammal for det (skratt). Men jag vill bidra sa mycket som mojligt.

GM Rolf Nilsson om Tommy Warghs forlangning och det fortsatta lagbygget:
Det ar forstas jatteroligt att Tommy vill fortsatta vara med pa resan som vi ar pa vag pa. Med sin erfarenhet, rutin och kunskap sa ar det jatteviktigt framforallt for vara unga spelare att han ocksa visar att han har ambitionen, viljan och drivet kvar. Gar man in och tittar pa forra sasongen sa fick han vara relativt skadefri och hade inte speciellt manga matcher dar han var borta, sa gor ju det ocksa att han ar ett ankare som vi kan fortsatta att bygga runt. Han ar ohyggligt viktig i spelet med puck och i stort sett alla offensiva delar dar han skapar en trygghet. I och med Tommys signering sa har vi nu 6 backar klara och vi jobbar vidare med nagon eventuell forlangning men tittar ocksa pa att kanske fa in nagon till back. Sen pa forwardssidan har vi 3 platser som vi inte har tillsatt annu. Men jag tycker vi ar langt fram redan, absolut.

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom