Handbollstalanger belönades med stipendium

Erik Jakobsson, Kontex flankeras av stipendiaterna Fanny Jäger-Röding och Teodor Isaksson.

Fanny Jäger-Röding och Teodor Isaksson strålade ikapp med solen när de fick ta emot handbollsstipendiet från Kontex, under stämningsfull avslutning på Björknäsvallen i Boden.

Examensfredagen samlades hela gymnasiet i Boden på Björknäsvallen, för att fira sommarlov – och för att dela glädjen med studenterna som sätter punkt på en era i livet. Många fina stipendier delades ut och ett av dem hade handbollen i fokus.

Bland eleverna med vita mössan på fanns Fanny Jäger-Röding och Teodor Isaksson, som båda gått teknikprogrammet med handbollsinriktning och lyckats förena studier och idrott på ett så förtjänstfullt sätt att de premierades med ett stipendium på 2000 kr vardera. Det är Kontex som för tredje året delar ut handbollsstipendiet.

– Handboll är en stor sport i Boden och det bedrivs en fantastisk barn-och ungdomsverksamhet säger Erik Jakobsson, som fanns på plats på Björknäsvallen och delade ut stipendier i flödande solsken.

Jakobsson, som är säljchef vid kusten Norrbotten för Kontex, har själv en gedigen bakgrund inom handbollen i Boden, som såväl spelare som ledare.

– Det känns bra att lyfta talangfulla ungdomar på det här sättet!

Tufft jobb välja stipendiater

Att välja vilka som förtjänar stipendiet överlåter Kontex till läraren vid handbollsprogrammet, Johnny Olofsson. Olofsson erkänner att han hade ett tufft jobb i år.
– Vi har många begåvade ungdomar på handbollsprogrammet, med olika styrkor. Men Fanny och Teodor är fantastiska handbollsspelare som lyckats kombinera tuff elitträning med studier.

Stipendiaterna själva ser närmast fram emot en sommar med jobb. Och träning! Innan de prisade handbollsstudenterna rusade vidare för att samlas med klasskamrater och hyllningar från släkt och vänner summerade de sin kommande sommar:

– För min del handlar det om rehabträning och egentligen är mitt enda stora mål just nu att komma tillbaks helt från min knäskada, säger Teodor Isaksson.

Fanny Jäger Röding ska jobba på campingen under sommaren och har en uttalad målsättning inför kommande säsong.

– Jag satsar på att ta en stabil plats i division 1!

Källa: Kontex