"Det syns verkligen att Boden Hockey betyder mycket for hela staden"

Pa arsmotet som holls den 28 maj valdes Markus Lindstrom till ordforande for Boden Hockey. Hemsidan horde av sig till Markus for att fa hora lite hur hans tankar gar om uppdraget samt om kommande sasong.

Du kan val borja med att beratta lite om dig sjalv, vem ar Markus Lindstrom?
Jag ar fodd och uppvuxen i Boden och bor tillsammans med min sambo i stan. Jag jobbar som Produktionsledare pa Stiftelsen Bodenbo och ar aven foretagare med bolaget Stadgruppen. Pa fritiden sa gillar jag att fara ut med baten eller fiska, men det ar klart, det blir en hel del jobb.

Vad har du for tidigare erfarenhet fran liknande uppdrag?
I styrelser har jag suttit av och till i olika former, dock aldrig inom sporten. Nar jag blev tillfragad om att ta pa mig ordforandeskapet for en sa stor forening som Boden Hockey, sa var jag tvungen att tanka till en och tva ganger, men det kanns som helt ratt val nu!

Vad betyder hockey i allmanhet och Boden Hockey i synnerhet for dig?
Jag har som de flesta andra spelat hockey nar jag var yngre. Det ar oerhort fostrande och man lar sig mycket av att vara ett lag, som man saklart gor i manga andra sporter ocksa, men i hockey finns det en speciell laganda som ar svarslagen.

Nar det galler Boden Hockey sa ar det stort for mig. Jag fick aldrig mojlighet att spela i Boden Hockey (BIK da) men for mig ar det Boden Hockey som binder ihop staden under den svara vintern. Vi Bodensare ska vara riktigt stolta over Boden Hockey. Vi har manga sportsliga framgangar i Boden, men for mig ar hockeyn storst av allt – det ar helt magiskt att se vara kampar kliva ut pa hemmarinken till introlaten. Att sen se alla dessa eldsjalar som ger sin tid till foreningen ar grymt fint. Det syns verkligen att Boden Hockey betyder mycket for hela staden.

Vad har du for vision for Boden Hockey den kommande sasongen?
Jag vill verka for hela var forening. Har vi inte medlemmar, fran ungdomslag till seniorlag, sa har vi ingen forening. Vi maste kunna fa fram spelare till A-laget fran var egen klubb. Utan helheten forsvinner allt, men det ar nagot man maste jobba pa hela tiden. Jag ar overtygad om sasongen som vantar kommer att fora med sig stora utmaningar men framforallt stora framgangar. Det kanns som att vi har alla forutsattningar for att lyckas!

Boden Hockey har manga eldsjalar! Vad tycker du ar roligast med klubb- och foreningsengagemang?
For att vi ska lyckas sa behovs det ideella krafter, utan alla som jobbar med hjartat i foreningen sa ar vi ingenting. Det som jag tycker ar roligast med att engagera sig i en forening ar att man ar valdigt uppskattad oavsett vad man gor, stora som sma hander behovs alltid. Att vara delaktig i en forening med sadana mal som Boden Hockey har ar valdigt inspirerande. Om man vill vara med pa var resa sa kan man ta kontakt med nagon fran styrelsen eller en annan eldsjal, alla ar valkomna!

Har du nagon halsning till alla medlemmar, ledare, supportrar och spelare infor den kommande sasongen?
Jag vill borja med att tacka for fortroendet! Jag kommer att gora allt jag kan for att denna sasong ska ga bra. Sen vill jag tacka alla fantastiska manniskor som staller upp i ur och skur – ni ar guld varda. Nu njuter vi i solen eller regnet och laddar upp infor att ga pa is.


Glad sommar!

/Markus Lindstrom
Ordforande
Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom