Truppen utokas med Mestis basta back!

Sebastian Kauppila ar klar for Boden Hockey!

Sasongen 17/18 vann Kauppila inte bara Mestis (Finlands motsvarighet till HockeyAllsvenskan) med KeuPA HT, han blev aven utnamnd till ligans basta back med smatt fantastiska +21 i +/- statistiken.

Juniorlandslagsmeriterade Kauppila borjade den gangna sasongen i Mestislaget KeuPa HT, forovrigt det lag han spelat for i 4 sasonger. Han bestamde sig sedan efter 21 matcher for att prova pa nagot nytt. Han hamnade i Sodra HockeyEttans topplag Vimmerby, dar han under sasongen var en av lagets absolut basta spelare.

“En toppback och en fantastisk kille att ha i ett lag”, sager Vimmerbys sportchef om Kauppila.

Utover sejouren i Vimmerby sa har han spelat i Sverige tidigare, det var sasongen 15/16 med Asploven i HockeyAllsvenskan. Det blev 45 matcher for Haparandaklubben och en match i HockeyEttan med Kalix den sasongen.

Rolf Nilsson, GM, Boden Hockey:
“Sebastian ar en bra tvavagsback som vi har haft koll pa sedan hans allsvenska sejour i Asploven. Han ar en bra skridskoakare och ar skicklig pa att satta igang spelet snabbt. Han kommer ursprungligen fran Tornea, sa det blir ju lite som att komma hem”

Kontraktet ar skrivet for nasta sasong.

Har nedan kan du lasa en intervju med Sebastian:

Hej Sebastian!
Kan du borja med att beratta lite om dig sjalv, vem ar Sebastian Kauppila?
Jag skulle saga att jag ar en person som ar latt att lara kanna. Jag kommer ursprungligen fran Tornea.

Hur skulle du beskriva dig sjalv som hockeyspelare?
Som spelare ar jag mer utav en defensiv back, men jag vill utveckla mitt offensiva spel. Jag ar en spelare med ett bra forstapass och ar ganska allround.

Hur ser du pa forra sasongen?
Det var bra for mig att flytta till Vimmerby forra sasongen. Dar fick jag mycket istid och storre ansvar.

Hur upplever du spelet i Mestis kontra HockeyEttan?
Det ar svart att jamfora de olika serierna eftersom att storleken pa rinken och typen av spel ar sa olika.

Du hade bud fran fler klubbar, men ditt val foll slutligen pa Boden Hockey. Vad var det som fallde avgorandet?
Boden var valdigt intresserade nar vi pratade och jag kande att de kan erbjuda den basta mojliga hjalpen for mig att ta ytterligare steg i min karriar. Boden Hockey har hoga mal for nasta sasong, nagonting som jag vill vara med och hjalpa till att uppna. Jag har hort mycket gott om klubben och dess supportrar, sa jag ser valdigt mycket fram emot sasongsstart!

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom