Infor matchen: Boden Hockey vs. Kiruna AIF

Nu drar det antligen igang igen!

Sommaruppehallet ar over och vi kan ater igen fokusera pa det som ar riktigt viktigt, hockey! I den forsta traningsmatchen kommer anrika Kiruna AIF pa besok. Dessutom kommer Bodensonen och Stanley Cup-mastaren Oskar Sundqvist till Bjorknashallen, med den mycket valkanda Stanley cup-bucklan!

Morgondagens match blir en tuff uppgift, inte bara for att det ar den forsta matchen for sasongen, utan aven for att vi stalls mot ett motstand som gjorde ett bra forsta ar i HockeyEttan och som har ett par intressanta varvningar infor den har sasongen, bland annat tva kanadensare och en finne med erfarenhet fran spel i Mestis.

De har redan hunnit spela tva traningsmatcher. Forst mot Narvik som spelar i hogstaligan i Norge och sedan mot finska Mestis-laget Roki. Bada matcherna slutade i forlust for Kiruna AIF, sa det ar alldeles sakert ett revanschsuget gang som kommer till Bjorknashallen imorgon. Kiruna AIF ar ett spelskickligt lag och har alltid varit, som man inte far gora nagra misstag mot for da straffar det sig ofta direkt.

For var del har laget en hel del spannande nyforvarv infor sasongen, med mycket erfarenhet fran SHL, Liiga, Mestis och Allsvenskan. Viktigt ar ocksa att en stor del av stommen finns kvar och att manga spelare har valt att stanna sen tidigare sasonger. Arets trupp ser med andra ord intressant ut, och det kommer bli riktigt kul att se vad laget kan prestera under sasongens gang!

Hur kommer var nya huvudtranare Lars “Molla” Molin formera kedjorna?
Kanske far vi se en klassisk Boden-lina med Marcus Sandstrom, Ville Sandberg och Sebastian Harila igen?
  • Det far vi reda pa imorgon kl 19.15 i Bjorknashallen!

Traningsmatcher ar saklart till for att lara, for att komma in i spelsystemet och for att forsoka bli sa samspelta som mojligt infor seriepremiaren i september, men vi gar givetvis in for att vinna. Vinna matchen, vinna varje narkamp, varje puck och for att aven vinna striden pa laktaren. Darfor ar det viktigt att just Du kommer och visar ditt stod for ditt hemmalag redan i inledningen.

Bodens supporterforening Redstorm ar ocksa igang for i ar, da man redan pa ispremiaren valkomnade alla spelare pa ett mycket bra satt. Rakna med annu mer fart och flakt fran Bajolaktaren i ar!

Slutligen, som det inte gar att trycka nog pa, ar det viktigt att du kommer till Bjorknashallen imorgon for att fira den tvafaldige Stanley cup-mastaren och Bodensonen Oskar Sundqvist, som for andra gangen kommer till Bjorknashallen for att visa upp Stanley cup-bucklan. I den forsta periodpausen hyllar vi honom och i den andra pausen visar han upp bucklan och du har mojlighet att ta en bild.

Var var du 13 augusti 2019 nar vi firade den forste svensken genom tiderna som har vunnit Stanley Cup med tva olika lag?
Tisdag 13/8, kl 19.15. Bjorknashallen. Be there.

[embedded content]

Sprid ordet och bjud in alla ni kanner, for detta blir en kvall ni inte vill missa!

Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom