Triss i S – Storseger, Storpublik och Stanley Cup-buckla

Sa var kvallen vi alla har langtat efter antligen har – forsta matchen for sasongen. Dessutom kom Oskar Sundqvist med bucklornas buckla till Bjorknashallen!

Matchen borjade frejdigt fran Bodens sida. Kanslor fanns det ocksa. Henri Tamminen visade bland annat att honom satter man sig inte pa i forsta taget. Kiruna AIF fick prova lyckan i powerplay 3 ganger i forsta perioden. Boden reder ut de tva forsta bra och Claes Endre i hemmakassen star for nagra svettiga raddningar direkt. Ja, han var fenomenal hela matchen!

Filip Eriksson i AIFs mal storspelade ocksa och holl, med skicklighet och ibland viss tur, kvar AIF i matchen i spel 5 mot 5. Tiden 18.19, i tredje forsoket i numerart overlage for AIF, sa hittar Daniel Tavo fram till 0-1 efter en sargstuds som snopligt stallde Bodenforsvaret. 0-1 pa resultattavlan stod sig perioden ut.

I forsta periodpausen kom vinnarskallarnas vinnarskalle

Infor staende ovationer och med “Gloria” spelandes fran hogtalarna entrade Oskar och Stanley Cup-bucklan isen.

“Vi hoppas att vara vinnarskallar fran Boden Hockey ska bli lika stora vinnarskallar som dig. Du ar ett foredome Oskar”, sa Bodens kommunalrad Claes Nordmark.

Han berattade aven att det instiftas ett stipendium i Oskars namn som heter Oskar Sundqvist Vinnarskalle-stipendiet som kommer att delas ut till en flick-, ungdoms- eller juniorspelare varje var, som under den gangna sasongen har spelat i Boden Hockey. I juryn sitter representanter fran Bodens Kommun, Bodens Energi och Boden Hockey.

Sedan hissades Oskars troja, nr 70. Aterigen till staende ovationer: Av ingen mindre an tidigare Stanley Cup-vinnaren Niklas Wallin och till tonerna av “This is my hometown”.

“Det ar nagonting speciellt och nagonting jag har dromt om sedan jag var yngre”, sager Oskar.
Han fortsatter:
“Det var sjalvklart att ta bucklan hit. Det ar fint och rorande med alla hyllningar och det ar alltid kul att komma hem”

Lagen stod kvar ute pa isen och hyllade Oskar.
“Jag kanner manga utav dem, sa det var kul att ha dem ute pa isen ocksa! Mycket kul!”

Vinnarskallen sjalv? Han har tva dagar ledigt, sedan borjar han trana igen.

Matchen drog igang och Boden visade direkt att 0-1 pa resultattavlan var ingenting man var nojd med. 1-1 kom tiden 3.27 nar ingen mindre an Per Savilahti-Nagander avlossar skott. Framfor mal finns Sebastian Harila som skymmer AIF-keepern pa ett foredomligt satt.

Boden fortsatter att anga pa och tiden 6.35 hittar Christian Nyman fram till Henri Tamminen som distinkt trycker pucken i nat till stallningen 2-1. Innan hesa Fredrik ljod for andra paus sa hann AIF kvittera genom William Stromback. Skottstatistiken noterades 18-6 till hemmalaget efter andra perioden.

Boden ser till att aterta ledningen redan efter 1 minut spelad i den tredje perioden. Det ar Christian Nyman som vinner tekningen och Henri Tamminen, igen, som kliver in och trycker in pucken vid forsta stolpen.

“Hela hallen” *klapp* *klapp* *klapp*

Det var en harlig stamning i hallen. 1521 personer sag matchen pa plats och ytterligare 78 personer sag webbsandningen.

Tiden 08.20 snurrar Max Palholm runt kassen och stanker dit 4-2-pucken. AIF testar att ta ut malvakten och prova pa 6 mot 4-spel. Da tar forsvarsgeneralen Fredrik Bergdahl hand om pucken, passar William Dageryd som fran egen zon prickar in 5-2 och slutresultatet i oppen kasse.

Boden Hockeys huvudtranare Lars “Molla” Molin om matchen:
“Det ar lite hafsigt, men vi har ju bara fyra ispass i benen. Jag tycker att tredje perioden ar battre an de tva forsta. I forsta perioden hade vi mycket fart, i andra tappade vi lite fokus och i tredje perioden var det mer sa som vi vill spela. Forsta matchen ar alltid svar, men det ar en godkand insats och en bra match. Detta ar precis vad vi behovde, sa nu tranar vi ett par pass till och sen kor vi igen pa sondag!”

Pa sondag kommer det andra ganget fran Kiruna till Bjorknashallen – Kiruna IF.
Stort tack till alla som kom ikvall, vi hoppas att vi ses i var hemmaborg aven pa sondag kl 16.00.

Fler bilder och en langre intervju med Oskar kommer under kvallen!

Boden Hockey – Kiruna AIF 5-2
(0-1, 2-1, 3-0)
Malskyttar BHF: Per Savilahti-Nagander, Henri Tamminen x2, Max Palholm, William Dageryd
Malskyttar KAIF: Daniel Tavo, William Stromback
Skott: 59-24
Utvisningar BHF: 7×2 KAIF: 4×2 + 10 min
Domare: Michael Hagg
Publik: 1521 personer

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom