Ökad trivsel och omsättning

Ica handlaren Jimmy Jonsson ser just på framtiden för butiken. Foto: Olle Dahlquist/Feel IT!

Mycket nytt har hänt på ICA Nära Sävast sedan Jimmy Jonsson tog över för fyra år sedan. Nya dekorväggar, ny belysning och mycket annat har ökat både trivsel och omsättning.  

När Boden Gratistidning senast besökte ICA Nära Sävast för tre år sedan var det en helt annan butik än nu. De intensivt röda väggbeklädnaderna har ersatts av ombonad träpanel och belysningen har ersatts med LED.

Inne på kontoret tar handlaren Jimmy Jonsson emot och över en kopp kaffe berättar han om vad som hänt och vad han ser fram emot.
  – Som du ser har vi gjort om en hel del i butiken, säger Jimmy. Förutom belysning och träpanelerna har vi också ändrat sortimentet efter kundernas önskemål. Tendensen visar på mer halvfabrikat och enportionsrätter; det skall vara enkelt att laga mat, säger Jimmy och fortsätter,
  – De veganska och vegetariska ökar och det är kul att se hur försäljningen ökar av detta under storhelger och sommarlov när hemvändarna kommer tillbaka.
  – Det ekologiska ökar jättemycket och vi försöker ha minst ett alternativ i varje kategori. Vi anlitar alltid lokala producenter vad det gäller mejeriprodukter, ägg, kött, frukt och grönsaker i möjligaste mån.

Att kunderna är nöjda är det inget tvivel om. Omsättningen har ökat markant de senaste tre åren och förra året var man nominerade till Guldkompassen som en av de tre bästa ICA Nära i Sverige när det gäller nöjda kunder.

Om framtiden säger Jimmy Jonsson:
   Vi vill i första hand vara en modern butik med ett brett utbud av matvaror. Vi vill även byta ut gamla frysar och kylar till nya, mer miljövänliga och energisnåla.
  – Vi vill också komma åt det gamla biblioteket och ha som lager så att vi kan använda det nuvarande lagret och göra det till butiksyta. Då får vi omkring 200 kvadratmeter till utöver de 350 vi redan har. Kan vi sedan flytta pakethanteringen skulle det vara bra. Vi hanterar paket från DHL, Postnord och Schenker och under perioden slutet av november till januari tog vi emot mellan 500 och 600 paket om dagen.
  – En större butiksyta skulle också göra det möjligt att utöka sortimentet. Om ett par år hoppas vi också på att ha en bättre kassalösning, kanske med snabbkassor eller själv utcheckning som blir allt vanligare även i mindre butiker.
  – En nyhet är att vi har börjat med catering åt bland annat svensexor och idrottsklubbar. Tidigare i somras caterade vi Boden Överluleå Rotaryklubb som firade 50 år med en fest i -Ballonghallen. En annan nyhet är att man kan förboka råvaror på vår Facebooksida. Vi gör en deal med en lokal producent på till exempel entrecôte eller köttfärs till ett mycket fördelaktigt pris. Det är otroligt uppskattat.

Text och foto: Olle Dahlquist/Feel IT!