Utrikeshandelsminister Ann Linde och regeringen drog igång kampanjen ”Hela Sveri…

Utrikeshandelsminister Ann Linde och regeringen drog igång kampanjen ”Hela Sverige ska exportera” genom ett besök i Boden och Luleå. I Boden fick hon träffa representanter för besöksnäringen i kommunen.

Artic Bath kommer erbjuda spa- och boendeupplevelser fritt flytande på Luleälven. Under rundvandringen av det internationella dragplåstret presenterade delägaren Peter Engström konceptet och hur viktigt långsiktigt hållbarhet, genom bland annat underhållsfri fasad och sedumtak är en genomgående faktor i projektet.

Treehotel är unikt i sitt slag och har under många år lockat internationella gäster till Bodens kommun. Kent Lindvall driver tillsammans med Britta Jonsson Lindvall som under besöket visade runt samt berättade historien bakom Treehotel och vad som nu är på gång.

Fällkniven räknas till Sveriges främsta knivspecialister och driver sin verksamhet till stor del på export. Peter Hjortberger, ägare av Fällkniven berättade hur viktigt han anser det är med bra avtal och att staten arbetar för frihandel. – Jag hoppas att Ann fick en insyn av besöket hur det är att bo och leva på landsbygden, vilket också är en förutsättning för företagare att verka där, sa kommunalråd Claes Nordmark.

@annlindepolitiker
#bodenskommun #treehotel #articbath #fallkniven #besöksnäring #bodenturism #visitboden #helasverigeskaleva #helasverigeexporterar

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot bodenskommun

Källa: Bodens kommun, Boden