Boden Hockey vs. Kiruna IF – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Då var det dags för den andra träningsmatchen i Björknäshallen, för motståndet står “det andra” Kirunalaget, nämligen Kiruna IF.

Första matchen för vår del spelades den 13/8 mot Kiruna AIF och blev som bekant en härlig hemmaseger med siffrorna 5-2. Flertalet av våra nyförvärv klev fram direkt och visade framfötterna.

Henri Tamminen, det finska kraftverket, visade direkt att han kommer vara oerhört nyttig för Boden i vinter med sitt fysiska spel och snabba skridskoåkning. Han noterades dessutom för 2 mål den kvällen.

Positivt var även debuterna från bland annat William Dageryd som spelade enkelt och rejält över hela banan och fick även han tillskriva sig ett mål, när han satte den sista pucken i öppen kasse från egen zon.

En formation som verkligen såg ut att trivas tillsammans var ”Björnsligan” där Marcus Sandström och Sebastian Harila flankerade Viktor Sandberg. De formligen lekte hockey stundtals där ute på isen och glädjen i deras spel smittade verkligen av sig.

Hemsidan sprang på en del av trion på stan tidigare i dag, nämligen hemvändaren Marcus ”Sasse” Sandström och frågade hur det kändes att ha flyttat hem igen.

– Det känns riktigt bra, det är lite av en nytändning att få spela med killar man känner sen tidigare i ”Ville” och Harila och inför rejält med publik dessutom. 1500 på första träningsmatchen var ju riktigt bra. Sen kändes det som att vi är ett mer spelande lag i år jämfört med hur Boden spelat de senaste åren vilket känns roligt.

Överlag så var det nästan bara positiva signaler som sändes ut från årets upplaga i den första träningsmatchen, det var riktigt bra målvaktspel från Endre, backarna hittade spelet mer och mer, forwards åkte, var kreativa och smällde på. Det var helt enkelt som ”Sasse” sa, ett lite mer spelande men minst lika fysiskt lag som visade takterna i senaste matchen.

Men nu är det bara ladda om för det är inget AIF som står för motståndet imorgon utan ett hungrigt och riktigt spännande lagbygge i form av just Kiruna IF. De har värvat smart ser det ut som. Med spelare som har rutin från den finska motsvarigheten till hockeyallsvenskan så visar man att laget vill vara med och utmana igen.

Kiruna IF spelade idag den 17/8 sin första träningsmatch för säsongen, borta mot Vännäs, där Kiruna drog det längsta strået och vann med 4-3. Det kanske inte går att dra några stora växlar av bara en match, men en sak är i alla fall säker och det är att matcherna mot ”Gruvlagen” aldrig är lätta.

Som sagt, imorgon söndag kl.16.00, är det nedsläpp i Björknäshallen för årets andra träningsmatch.
Laget behöver ditt stöd även då!

Vi ses i Björknäshallen! 

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden