Infor matchen: Boden Hockey vs. Kiruna IF

Da var det dags for den andra traningsmatchen i Bjorknashallen, for motstandet star “det andra” Kirunalaget, namligen Kiruna IF.

Forsta matchen for var del spelades den 13/8 mot Kiruna AIF och blev som bekant en harlig hemmaseger med siffrorna 5-2. Flertalet av vara nyforvarv klev fram direkt och visade framfotterna.

Henri Tamminen, det finska kraftverket, visade direkt att han kommer vara oerhort nyttig for Boden i vinter med sitt fysiska spel och snabba skridskoakning. Han noterades dessutom for 2 mal den kvallen.

Positivt var aven debuterna fran bland annat William Dageryd som spelade enkelt och rejalt over hela banan och fick aven han tillskriva sig ett mal, nar han satte den sista pucken i oppen kasse fran egen zon.

En formation som verkligen sag ut att trivas tillsammans var “Bjornsligan” dar Marcus Sandstrom och Sebastian Harila flankerade Viktor Sandberg. De formligen lekte hockey stundtals dar ute pa isen och gladjen i deras spel smittade verkligen av sig.

Hemsidan sprang pa en del av trion pa stan tidigare i dag, namligen hemvandaren Marcus “Sasse” Sandstrom och fragade hur det kandes att ha flyttat hem igen.

– Det kanns riktigt bra, det ar lite av en nytandning att fa spela med killar man kanner sen tidigare i “Ville” och Harila och infor rejalt med publik dessutom. 1500 pa forsta traningsmatchen var ju riktigt bra. Sen kandes det som att vi ar ett mer spelande lag i ar jamfort med hur Boden spelat de senaste aren vilket kanns roligt.

Overlag sa var det nastan bara positiva signaler som sandes ut fran arets upplaga i den forsta traningsmatchen, det var riktigt bra malvaktspel fran Endre, backarna hittade spelet mer och mer, forwards akte, var kreativa och smallde pa. Det var helt enkelt som “Sasse” sa, ett lite mer spelande men minst lika fysiskt lag som visade takterna i senaste matchen.

Men nu ar det bara ladda om for det ar inget AIF som star for motstandet imorgon utan ett hungrigt och riktigt spannande lagbygge i form av just Kiruna IF. De har varvat smart ser det ut som. Med spelare som har rutin fran den finska motsvarigheten till hockeyallsvenskan sa visar man att laget vill vara med och utmana igen.

Kiruna IF spelade idag den 17/8 sin forsta traningsmatch for sasongen, borta mot Vannas, dar Kiruna drog det langsta straet och vann med 4-3. Det kanske inte gar att dra nagra stora vaxlar av bara en match, men en sak ar i alla fall saker och det ar att matcherna mot “Gruvlagen” aldrig ar latta.

Som sagt, imorgon sondag kl.16.00, ar det nedslapp i Bjorknashallen for arets andra traningsmatch.
Laget behover ditt stod aven da!

Vi ses i Bjorknashallen!

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom