Andra segern for sasongen!

I sasongens andra match kom aven sasongens andra seger, nar Kiruna IF hemmabesegrades med 3-1.

Det var mycket Boden i inledningen och Kiruna tvingades gang pa gang att sla icing. Det var ocksa vi som fick chansen i matchens forsta powerplay dar det blev farligt direkt med bland annat Tommy Wargh inblandad.

Tek och dunk

Forsta malet kom tiden 8.25 nar Viktor “Ville” Sandberg stod for tekandet och Per Savilahti-Nagander stod for dunkandet. Andra malet kom bara nagra minuter senare nar Robert Bergdahl och Anton Toolanen tillsammans med Henri Tamminen stod for ett riktigt fint uppspel. Henri Tamminen dammade ivag ett kliniskt avslut som hittade nat fram till 2-0, vilket ocksa var resultatet efter den forsta perioden.

Nar andra perioden knappt var en minut ung var samma firma framme igen. Denna gang var det tekning i offensiv zon som vanns av Bergdahl den yngre, Toolanen stod sedan for fint forabete och Tamminen stankte dit returen till stallningen 3-0.

Kiruna IF lyckades sedan reducera till 3-1 i powerplay, nar William Otter var sist pa pucken med en styrning. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Lars “Molla” Molin om matchen:
– Forsta perioden var riktigt bra. De andra tva blir sonderhackade av utvisningar, dar den andra perioden var den samre av dem. I tredje perioden stangde vi anda igen. De hade inte sa mycket chanser egentligen.

Stort tack till de 500 personer som sag matchen pa plats och ytterligare 69 st som kollade pa matchen via var webbsandning. Pa torsdag hoppas vi att annu fler kommer till var hemmahall nar Narvik fran Norges hogstaliga kommer pa besok. Nedslapp kl 19.00, vi ses i Bjorknashallen!

Boden Hockey – Kiruna IF 3-1
(2-0, 1-1, 0-0)
Malskyttar BHF: Per Savilahti-Nagander, Henri Tamminen x2
Malskyttar KIF: William Otter
Skott: 31-26
Utvisningar BHF: 12×2 KIF: 11×2
Domare: Filip Bohm
Publik: 500 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom