Sofia Monroy på Kulturkvällen i ­Boden

Sofia Monroy uppträder på Kulturkvällen i Boden.

När Sofia Monroy var uppe sist på hamnfestivalen i Luleå så uppträdde hon på två olika scener den helgen, där fick hon höga betyg av pressen för sitt framträdande och som även tyckte att det var dags för dom större scenerna nästa gång hon skulle komma.  

Nu är hon på plats i Boden på torsdagkväll i samband med kulturkväll/kvällsöppet, där hon ska vara på medborgarplatsen klockan 19.00 och framföra sina låtar.

20-åriga Sofia, tidigare känd som Anna-Sofia, föddes och växte upp på ett hustak i Mexico och flyttade som tvååring till Luleå. 2015 debuterade Sofia i Idol Sverige där hon hyllades för sin storslagna röst. 2019 tog hennes egna artistskap fart, och i april släppte hon hyllade debutsingeln Cautious.
  Därefter följde hon upp med den mörkare och intimare singeln Old Fashioned. Efter att ha haft en ständig känsla av kulturkrock och ett tvång att behöva identifiera sig som antingen svensk eller mexikansk har Sofia nu valt att kombinera de båda världarna. Hennes musik är något nytt och exotiskt för såväl Sverige som Mexiko, och med influenser från det traditionella mexikanska samhället samt avtryck från det minimalistiska skandinaviska. I höst är hon tillbaka med nytt material där hon återigen visar upp sin storhet som artist.

Vi frågade Sofia:
Hur känns det att komma till Boden och spela på Kulturkvällen?
  – Jättekul, verkligen. Eftersom jag bor nere i Stockholm för tillfället är det alltid extra kul att komma upp och få spela på hemmaplan. Det var ju här uppe mitt intresse för musik började växa! Så det känns verkligen speciellt!

Berätta mer om dig själv just nu, vad är mest aktuellt och hur ser dina närmaste sex månader ut?
  – Nu när jag släppt mina två första låtar är det viktigaste för mig egentligen att fortsätta skriva och sjunga. men framförallt fortsätta utmana mig själv i skrivandet. För ett år sedan hade jag aldrig skrivit en låt och trodde heller aldrig att jag skulle kunna det. Idag kan jag inte förstå att det dröjde så länge innan jag vågade testa!
  – Just nu försöker jag främst hitta tillbaka till mina mexikanska rötter för att binda in det i mitt kreativa skapande. Jag vill så gärna åka dit för att hitta inspiration att ta med hem till Sverige och visa upp. Förhoppningsvis dröjer det inte alls länge innan nästa låt kommer, avslutar Sofia Monroy.

 

Redaktionen