Dag 3 i DM

Efter tva lyckade dagar med tre vinster i bagaget och 20 mal framat, gick vi in i den tredje och sista dagen for arets DM-poolspel.

I dagens forsta match stalldes vi mot Kiruna IF

Den forsta perioden oppnades relativt jamnt spelmassigt. Kiruna hade dock ett par vassa chanser i oppningen men Claes Endre i malet spelade stabilt och vi tog over spelet an mer desto langre perioden gick. Kiruna blev allt mer tillbakapressade och stallde mest upp i zonforsvar, som i sin tur oppnade upp for mycket puckinnehav for oss. Trots ett par numerara overlagen for bada lagen var stallningen fortsatt 0-0 infor pausvilan, och den sista perioden sag ut att komma att bli en liten nagelbitare.

Med flertalet powerplay och malchanser at bada hallen kunde matchen nastan slutat hur som helst. Det blev verkligen spannande i slutet da vi fick avsluta med spel i boxplay med ca 30 sekunder kvar, men klarade av det riktigt bra.

I forlangningen hade vi ungefar 1,5 minut kvar i boxplay, men Kiruna skapade inte sarskilt mycket. Det numerara underlaget klarade vi och nu overgick matchen till 4 mot 4 spel. Matchen gick sedan ocksa till straffar. Val dar drog Kiruna det langsta straet och vi fick noja oss med en poang.

Skribent: Kristian Nilsson

DM 2019
Kiruna IF – Boden Hockey 1-0

(0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Malskytt Kiruna: Andreas Kero
Skott: 21-26
Utvisningar KIF: 6×2 BHF: 2×2 min
Domare: Marcus Rosenberg
Publik: 150 personer

Pa sondagskvallen vantade sedan Kalix HC

Matchen mot Kalix var ocksa en ratt oppen historia och bjod pa chanser at bagge hall, med tva (las: tre) riktigt bra malvakter. Pavel Krajcovic fick kliva av efter strul med skridskon, alltsa ingen fara pa taket. Claes Endre klev in och spelade prickfritt aven han.

Tyvarr fick aven Tommy Wargh och Johan Ceder kliva av med lite smakanningar och gjorde alltsa William Dageryd, Henri Tamminen, Sebastian Harila och Petter Sundqvist sallskap pa franvarolistan.

Vi kampade, slet och gjorde allt vi orkade for att fa dit ledningspucken under ordinarie speltid, vilket kravdes for att ga vinnande ur detta DM-kval/poolspel. Samtidigt som de 5 matcherna under 3 dagar, gjorde sig allt mer paminda i bade knopp och kropp.

Med 3 minuter kvar tog vi time out och testade att ta ut malvakten for att spela 6 mot 5. Det var nara. Det var riktigt nara till och med. Men det ville sig inte riktigt denna dag och Kalix satte till slut 1-0 i oppen kasse.

Detta innebar att Kiruna AIF gick segrande ur poolspelet och vi hamnade pa en andraplats, dar vi slog bade ettan (Kiruna AIF, med 7-1) och trean (Pitea, med 2-1 pa overtid). Snopligt, men sa ar det ibland. Vi tar nya tag, och det gor vi redan pa torsdag nar Kalix HC gastar Bjorknashallen – och vi har revansch att utkrava! Vi hoppas att ni alla kommer till Bjorknashallen da och stottar vara grabbar! Nedslapp klockan 19.00.

DM 2019
Kalix HC – Boden Hockey 1-0

(0-0, 1-0)
Malskytt Kalix HC: John Hansson
Skott: 29-11
Utvisningar BHF: 3×2 min KHC: 2 min
Domare: Jonatan Norman
Publik: 300 personer

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom