Boden Hockey vs. Kalix HC – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Äntligen derbydags i vår hemmaborg!

Kalix HC står för motståndet när pucken släpps kl 19.00 i Björknäshallen imorgon, torsdag.

Vad vet vi om Kalix?
De har behållt de flesta spelarna från förra säsongen. Båda målvakterna är kvar och har tidigare säsonger varit riktigt bra. Den mest namnkunniga i laget är såklart Johan Pettersson som ofta är inne på mål framåt för Kalix. De har förstärkt med spelare som Henrik Medhus som har vunnit Norska högstaligan 4 gånger och stod för 3 fullträffar på 5 matcher under helgens DM-spel. Även Nicholas Nuuttila från Hudiksvall och Jesper Juntto är spelare som vi hittar i säsongens Kalix HC.

Kalix har de senaste säsongerna alltid varit ett topplag i Norra HockeyEttan. Det är därför lite förvånande att de har börjat tungt på försäsongen. De har förlorat dubbelmötet mot Piteå HC med först 7-0 och sedan med 6-1. De förlorade även mot Narvik på övertid och mot Roki på straffar.

Under helgens DM-spel var det dock Kalix som drog det längsta strået mot oss och satte matchens enda mål i öppen kasse.

Detta betyder att vi vill ha revansch och hoppas att så många som möjligt kommer till Björknäshallen för att vara med och bära våra hockeykrigare mot seger.

Vi kommer som sagt senast ifrån spel i DM där vi började fredagen och lördagen med att göra fantastiska 20 mål på 3 matcher, med 10 olika målskyttar, samtidigt som vi bara släppte in 2. Målvaktsspelet och defensiven såg stark ut hela helgen! Framåt gick spelet dessvärre lite i lås under söndagen, men med fredagen och lördagen färskt i minnet så vet vi att vi har massor med kvalitéer att bygga vidare på!

För vår del har veckan inneburit en del manfall på grund av sjukdom och småskavanker. Glädjande nyheter är att William Dageryd är tillbaka i träning efter en hjärnskakning. Det blir även kul att se Luleå-lånet Calle Behm för första gången i Bodentröjan. Han beskrivs ha ett enormt lugn och pondus över hela banan, med ett jättebra spelsinne. Vilka som är krya nog att ställa upp för nedsläpp imorgon kl 19.00 återstår att se. Det vi vet är att vi alltid kämpar för varandra och att vi hittills i år har visat att vi har en enorm bredd där alla är med och bidrar.

Nedsläpp kl 19.00.
Säsongens första derby i Björknäshallen.
Be there. 

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden