Infor matchen: Boden Hockey vs. Kalix HC

Antligen derbydags i var hemmaborg!

Kalix HC star for motstandet nar pucken slapps kl 19.00 i Bjorknashallen imorgon, torsdag.

Vad vet vi om Kalix?
De har behallt de flesta spelarna fran forra sasongen. Bada malvakterna ar kvar och har tidigare sasonger varit riktigt bra. Den mest namnkunniga i laget ar saklart Johan Pettersson som ofta ar inne pa mal framat for Kalix. De har forstarkt med spelare som Henrik Medhus som har vunnit Norska hogstaligan 4 ganger och stod for 3 fulltraffar pa 5 matcher under helgens DM-spel. Aven Nicholas Nuuttila fran Hudiksvall och Jesper Juntto ar spelare som vi hittar i sasongens Kalix HC.

Kalix har de senaste sasongerna alltid varit ett topplag i Norra HockeyEttan. Det ar darfor lite forvanande att de har borjat tungt pa forsasongen. De har forlorat dubbelmotet mot Pitea HC med forst 7-0 och sedan med 6-1. De forlorade aven mot Narvik pa overtid och mot Roki pa straffar.

Under helgens DM-spel var det dock Kalix som drog det langsta straet mot oss och satte matchens enda mal i oppen kasse.

Detta betyder att vi vill ha revansch och hoppas att sa manga som mojligt kommer till Bjorknashallen for att vara med och bara vara hockeykrigare mot seger.

Vi kommer som sagt senast ifran spel i DM dar vi borjade fredagen och lordagen med att gora fantastiska 20 mal pa 3 matcher, med 10 olika malskyttar, samtidigt som vi bara slappte in 2. Malvaktsspelet och defensiven sag stark ut hela helgen! Framat gick spelet dessvarre lite i las under sondagen, men med fredagen och lordagen farskt i minnet sa vet vi att vi har massor med kvaliteer att bygga vidare pa!

For var del har veckan inneburit en del manfall pa grund av sjukdom och smaskavanker. Gladjande nyheter ar att William Dageryd ar tillbaka i traning efter en hjarnskakning. Det blir aven kul att se Lulea-lanet Calle Behm for forsta gangen i Bodentrojan. Han beskrivs ha ett enormt lugn och pondus over hela banan, med ett jattebra spelsinne. Vilka som ar krya nog att stalla upp for nedslapp imorgon kl 19.00 aterstar att se. Det vi vet ar att vi alltid kampar for varandra och att vi hittills i ar har visat att vi har en enorm bredd dar alla ar med och bidrar.

Nedslapp kl 19.00.
Sasongens forsta derby i Bjorknashallen.
Be there.

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom