Derbyseger!

Ikvall spelades sista traningsmatchen pa hemmaplan innan serien drar igang nasta sondag. Kvallens motstand var Kalix HC.

I forsta perioden fick bada lagen prova pa spel i numerart overlage en del. Dar var vi starkast och stod for 3 fulltraffar medan Kalix hittade nat 1 gang. Forsta malet blev till nar drygt fyra minuter hade gatt. Max Palholm hittade fram till Sebastian Huczkowski som var pa riktigt malhumor. Han var starkast framfor kassen och tryckte in ledningspucken.

Ledningen utokades nagra minuter senare nar Per Savilahti-Nagander avlossade skott. Snabbast pa returen var Huczkowski som la over pucken till Anton Toolanen som inte gjorde nagra misstag och sag till att pucken hamnade i nat.

3-0 kom till nar Savilahti-Nagander aterigen skot. Denna gang styrde Huczkowski in pucken bakom Jacob Karlsson i bortakassen. Innan periodvilan hann Kalix reducera till 3-1 genom Nicholas Nuuttila.

I andra perioden var det vi som tog tag i taktpinnen och Per Savilahti-Nagander fullstandigt bombande in 4-1 fran offensiv blalinje. Det fanns bud pa fler mal. Bland annat var Max Palholm, Christian Pettersson och Oliver Schack-Blomstedt nara pa att hanga dit pucken varsin gang. Istallet lyckades Kalix reducera till 4-2 och sedermera ocksa 4-3 innan den andra perioden var slut och det var ater nerv i matchen.

I tredje perioden var det mest Boden och det far alltsa ses som rattvist nar Huczkowski snartade dit 5-3, denna gang bakom Gustav Griborn, da Kalix hade valt att byta malvakt. I spel 4 mot 4 var det riktigt nara 6-3 nar Schack-Blomstedt riktigt snyggt gjorde en passfint som Kalixmalvakten kopte med hull och har, men pucken letade sig just utanfor. 6-3 kom istallet nar Toolanen starkt tar hand om sin egen retur och domaren fick signalera mal for sista gangen denna afton.

Saknades idag gjorde Tommy Wargh, Marcus Sandstrom, Johan Ceder, Henri Tamminen och Petter Sundqvist. Men kul att se juniorerna Calle Behm, Erik Larsson, Oliver Sundstrom och Filip Lundqvist i Boden- och A-lagstrojan.

Boden Hockey – Kalix HC 6-3
(3-1, 1-2, 2-0)
Malskyttar Boden Hockey:
Sebastian Huczkowski x3, Anton Toolanen x2, Per Savilahti-Nagander
Malskyttar Kalix HC: Nicholas Nuuttila, John Hansson, Caleb Eefting
Skott: 43-25
Utvisningar BHF: 7×2 min KHC: 7×2 min
Publik: 438 personer

Nasta hemmamatch ar ingenting mindre an seriepremiaren!
Da gastar Kiruna AIF var hemmaborg. Sprid ordet, ta med dig vanner och kollegor.
Tillsammans ar vi en ren Bodenkraft som ar omojligt att stoppa!

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom