Boden Hockey vs. Kiruna AIF – Bodens HF – Bodens HockeyföreningSommaren är slut och höstens friska vindar har börjat blåsa. Lukten av vintern blir allt starkare och precis som att sommaren är slut så är även försäsongen det. Äntligen börjar allvaret!

8 segrar av 10 möjliga blev facit för Mollas grabbar nu på försäsongen. Ett ruskigt bra resultat och det som laget har visat upp hittills är precis vad som utlovades då Molin tog över. Farten och fysiken finns kvar, men det har blivit mer smartness och spel över Boden Hockey.

Nu väntar tredje säsongens seriepremiär för våra krigare i HockeyEttan, förlåt, ATG HockeyEttan ska det såklart vara nu när ATG har gått in som ny huvudsponsor för ligan.

Kiruna AIF, laget som gjorde sin första säsong i HockeyEttan i fjol där man slutade på en hedersam sjätteplats i grundserien, står för motståndet. Men det är som bekant inte första gången lagen möts detta år, vår första träningsmatch var ju mot just AIF och vi minns nog alla hur den slutade… För er som inte såg den, läst om den, eller fått berättat för er så vann Boden med klara 5-2. Lagen möttes även i DM relativt nyligt och där blev det ånyo en seger för vårt lag, denna gång med klara 7-1 (på två perioder)!

Frågan är nu då, kommer vi kunna säga: Kaffe kaka, tredje raka mot AIF, efter slutsignalen på söndag?

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Kiruna AIF har hunnit med att spela 10 matcher på försäsongen de med, dock med lite mer blandade resultat. 5 segrar och lika många förluster har det blivit för dem. Men det viktigaste för dem var kanske att få vinna derbyt mot stadskollegan Kiruna IF i DM.

– Det gäller att vi behåller passningstempot högt, så att vi får de rörelser vi vill ha. Då får Kiruna AIF nog det svårt tror jag, säger Lars Molin inför morgondagens seriepremiär.

Bodens finske stålman, Henri Tamminen, skadade sig efter 3 matcher och har vilat efter dess. Men på dessa 3 matcher hann Tamminen med att göra 4 mål! Han är nu tillbaka och har tränat med gott resultat senaste tiden och han kommer att vara med på premiären.

– Vi har ju haft lite småskavanker, men de sista dagarna har vi kört med full trupp, utom Ceder och Sunken. Det syns att alla är taggade inför seriepremiären, så det ser bra ut, säger huvudtränare Molin.

Filip Lundkvist och Calle Behm spelar DM på juniorsidan i helgen.

Hur laddar du inför matchen?

Vi på hemsidan har i alla fall laddat genom att läsa artiklar av Ola Idenstedt och lyssnat på den fantastiska Boden Hockey-podden av Michelle Bentzer-Staaf.

Har du varken läst artiklarna eller lyssnat på podden ännu så kan du självklart finna dem här på hemsidan.

Och du, har du inte köpt säsongskort så är det hög tid att göra det nu. Säkra din plats i borgen med något av våra olika säsongskortserbjudanden. Du kan läsa mer om dem här. Eftersom att leveransen av materialet till våra säsongskort är försenad, så kan du med säsongskort gå in vid den bakre entrén och uppge ditt namn. Välkomna!

Ytterligare en nyhet är att du kan prenumerera på Boden Hockeys hemmamatcher i din kalender på telefonen. Mer info hittar du här.

Det händer saker i och omkring Boden Hockey hela tiden och nu börjar äntligen allvaret!
Vi ses i Björknäshallen!
Söndag kl 16.00.

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden