Infor seriepremiaren: Boden Hockey vs. Kiruna AIFSommaren ar slut och hostens friska vindar har borjat blasa. Lukten av vintern blir allt starkare och precis som att sommaren ar slut sa ar aven forsasongen det. Antligen borjar allvaret!

8 segrar av 10 mojliga blev facit for Mollas grabbar nu pa forsasongen. Ett ruskigt bra resultat och det som laget har visat upp hittills ar precis vad som utlovades da Molin tog over. Farten och fysiken finns kvar, men det har blivit mer smartness och spel over Boden Hockey.

Nu vantar tredje sasongens seriepremiar for vara krigare i HockeyEttan, forlat, ATG HockeyEttan ska det saklart vara nu nar ATG har gatt in som ny huvudsponsor for ligan.

Kiruna AIF, laget som gjorde sin forsta sasong i HockeyEttan i fjol dar man slutade pa en hedersam sjatteplats i grundserien, star for motstandet. Men det ar som bekant inte forsta gangen lagen mots detta ar, var forsta traningsmatch var ju mot just AIF och vi minns nog alla hur den slutade… For er som inte sag den, last om den, eller fatt berattat for er sa vann Boden med klara 5-2. Lagen mottes aven i DM relativt nyligt och dar blev det anyo en seger for vart lag, denna gang med klara 7-1 (pa tva perioder)!

Fragan ar nu da, kommer vi kunna saga: Kaffe kaka, tredje raka mot AIF, efter slutsignalen pa sondag?

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Kiruna AIF har hunnit med att spela 10 matcher pa forsasongen de med, dock med lite mer blandade resultat. 5 segrar och lika manga forluster har det blivit for dem. Men det viktigaste for dem var kanske att fa vinna derbyt mot stadskollegan Kiruna IF i DM.

– Det galler att vi behaller passningstempot hogt, sa att vi far de rorelser vi vill ha. Da far Kiruna AIF nog det svart tror jag, sager Lars Molin infor morgondagens seriepremiar.

Bodens finske stalman, Henri Tamminen, skadade sig efter 3 matcher och har vilat efter dess. Men pa dessa 3 matcher hann Tamminen med att gora 4 mal! Han ar nu tillbaka och har tranat med gott resultat senaste tiden och han kommer att vara med pa premiaren.

– Vi har ju haft lite smaskavanker, men de sista dagarna har vi kort med full trupp, utom Ceder och Sunken. Det syns att alla ar taggade infor seriepremiaren, sa det ser bra ut, sager huvudtranare Molin.

Filip Lundkvist och Calle Behm spelar DM pa juniorsidan i helgen.

Hur laddar du infor matchen?

Vi pa hemsidan har i alla fall laddat genom att lasa artiklar av Ola Idenstedt och lyssnat pa den fantastiska Boden Hockey-podden av Michelle Bentzer-Staaf.

Har du varken last artiklarna eller lyssnat pa podden annu sa kan du sjalvklart finna dem har pa hemsidan.

Och du, har du inte kopt sasongskort sa ar det hog tid att gora det nu. Sakra din plats i borgen med nagot av vara olika sasongskortserbjudanden. Du kan lasa mer om dem har. Eftersom att leveransen av materialet till vara sasongskort ar forsenad, sa kan du med sasongskort ga in vid den bakre entren och uppge ditt namn. Valkomna!

Ytterligare en nyhet ar att du kan prenumerera pa Boden Hockeys hemmamatcher i din kalender pa telefonen. Mer info hittar du har.

Det hander saker i och omkring Boden Hockey hela tiden och nu borjar antligen allvaret!
Vi ses i Bjorknashallen!
Sondag kl 16.00.

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom